Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a decis Judecătorii Curții de Apel Constanța protestează față de abrogarea pensiilor de serviciu. Ce se întâmplă cu procesele

ro

30 Jan, 2020 12:27 2155 Marime text
Proteste la Curtea de Apel Constanța, în urma eliminării pensiilor de serviciu! Se vor amâna toate procesele, cu excepția cauzelor urgente și ședintețele de judecată se vor termina la ora 16.00.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au adoptat o formă de protest față de aprobarea propunerii legislative privind abrogarea pensiilor de serviciu. Adunarea Generală a Judecătorii acestei instanțe, convocată de președintele Curții de Apel, magistratul Marius Cristian Epure, dar și la solicitarea unui număr de 31 de judecători ai instanței, a hotărât ca protestul să se desfășoare pe o perioadă nedeterminată.

Redăm în continuare comunicatul oficial transmis de judecătorul Alina Gabriela Jurubiță, purtătorul de cuvânt al instanței:

„La data de 29 ianuarie 2020 ora 1300 – la sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc şedinţa Adunării Generale a Judecătorilor, convocată de către preşedintele Curţii de Apel Constanţa, în temeiul art. 50 alin. 2 lit. a din Legea 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 7 alin. 1 lit. p şi art. 17 pct. 1 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin H.C.S.M. nr. 1375/2015, precum şi la solicitarea a unui număr de 31 de judecători, potrivit art. 17 alin. 2 din acelaşi Regulament, având înscrisă în ordinea de zi: Analiza consecinţelor aprobării propunerii legislative pentru abrogarea pensiilor de serviciu şi a necesităţii adoptării unor forme de protest.

După dezbateri şi supunere la vot, cu majoritatea voturilor exprimate de către cei 34 de judecători prezenţi la şedinţă, având în vedere aprobarea la data de 28 ianuarie 2020 a propunerii legislative pentru abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, Adunarea Generală a Judecătorilor stabileşte următoarele forme de protest pentru o perioadă nedeterminată:

1. Cu majoritate de voturi (32 pentru, 1 împotrivă şi 2 abţineri) - amânarea cauzelor, cu excepţia cauzelor urgente;

2. Cu majoritate de voturi (18 pentru şi 16 împotrivă) – încetarea desfăşurării şedinţelor de judecată la ora 1600“.


Citește și:

Cum au reacționat judecătorii Curții de Apel Constanța legat de eliminarea pensiilor de serviciu​


Se acordă termene în toate cauzele:
Judecătorii constănțeni, reacție la abrogarea pensiilor de serviciu


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii