Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:15 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul pentru Peninsula Constanța. Contraatacul Consiliului Local! (DOCUMENT)

ro

15 Jan, 2022 00:00 1221 Marime text


Foto din ziua instalării barierelor de acces în Zona Peninsulară - 15 noiembrie 2021. Sursa - ZIUA de Constanța
 
  • Reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că Hotărârea nr. 2253/2021 a Tribunalului Constanța a fost primită ieri, 14 ianuarie 2022, de administrația publică locală.
  • Aceștia au precizat  că se va face recurs, în termenul legal de cinci zile de la comunicare.
  • Curtea de Apel va pronunța în cauză decizia definitivă.
  • În Secțiunea Document puteți accesa Hotărârea nr. 2253/2021 a Tribunalului Constanța.
 
Consiliul Local Constanța își pregătește contraatacul în instanță, în procesul în care Tribunalul Constanța a decis, în mod executoriu, suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a orașului.
 
Decizia a fost luată în dosarul 8549/118/2021 de Secția de contencios administrativ și fiscal a instanței, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc Dan.
 
Reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că Hotărârea nr. 2253/2021 a Tribunalului Constanța a fost primită ieri, 14 ianuarie 2022, de administrația publică locală și că se va face recurs, în termenul legal de cinci zile de la comunicare.
 
În această situație, dosarul va fi trimis pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, pentru judecarea recursului.
 
Curtea de Apel va pronunța în cauză decizia definitivă.
 
Părți în dosarul 8549/118/2021 sunt Parohia Sfântul Anton de Padova, alături de mai multe persoane fizice, în calitate de reclamanți, Consiliul Local Constanța prin Primarul Municipiului Constanța, în calitate de pârât și Parohia Sfântul Nicolae Vechi alături de mai multe persoane fizice, în calitate de intervenienți.
 

Cinci zile pentru depunerea recursului
 
La data de 15 decembrie 2021, Tribunalul Constanța a admis cererea de chemare în judecată, pe care a apreciat-o ca fiind întemeiată, și a dispus suspendarea aplicării Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Constanței.
 
În aceeași zi, barierele de acces au fost ridicate, iar accesul în Peninsula Constanța s-a făcut, din nou, fără îngrădire.
 
La data de 12 ianuarie 2022, hotărârea Tribunalului Constanța a fost motivată și transmisă părților.
 
Potrivit legislației în vigoare, hotărârea poate fi atacată în recurs în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Ieri, 14 ianuarie 2022, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că hotărârea motivată a ajuns în posesia departamentului juridic și că se pregătește recursul, urmând ca acesta să fie depus în termenul legal prevăzut.
 
Astfel, procesul pentru suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară va ajunge la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim, tot la Curtea de Apel se află și primul dosar în care s-a solicitat de către persoanele juridice suspendarea regulamentului, cauza 7946/118/2021.
 
În acest dosar, Curtea de Apel va analiza recursul declarat de societățile care au cerut suspendarea regulamentului, după ce Tribunalul Constanța, în completul prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal, a decis să respingă cererea.
 
Totuși, în legătură cu acest dosar s-a formulat cerere de strămutare a procesului, aceasta urmând să fie analizată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
În Secțiunea Document puteți accesa Hotărârea nr. 2253/2021 a Tribunalului Constanța.
 
Sursa motivare: Portal Jurisprudenţă – rejust.ro - Hotarâre nr. 2253/2021 din 15.12.2021
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fragmente din hotărârea care a ridicat barierele în Peninsula Constanța. Despre dreptul de proprietate şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii