Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regretatul Petrică Iordache, coronavirusul și starea de urgență Procesul moștenitorilor. Ce s-a întâmplat cu dosarul

ro

01 Apr, 2020 00:00 3485 Marime text


Magistrații Judecătoriei Constanța au decis suspendarea procesului civil ce privește o parte din moștenirea fostului afacerist-emblemă al Constanței Petrică Iordache. Măsura a fost luată în baza Decretului nr. 195/2020 al Președintelui României, act prin care a fost instituită starea de urgență pe teritoriul țării, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Astfel, potrivit prevederilor legale în vigoare, la alineatul (6) al Articolului 42, se arată că „în temeiul prezentului decret, judecarea proceselor civile, altele decât cele prevăzute la alin. (1) (nr., cele care nu constituie urgențe deosebite, conform legii) se suspendă de plin drept pe durata stării de urgență instituite prin acesta, fără a fi necesară efectuarea vreunui act de procedură în acest scop“.
Mai departe, se arată în decretul prezidențial privind instituirea stării de urgență, la alineatul (8) al aceluiași articol, că „După încetarea stării de urgență, judecarea proceselor prevăzute la alineatul (6) se reia din oficiu. În termen de 10 zile de la încetarea stării de urgență, instanța de judecată va lua măsuri pentru fixarea termenelor de judecată și citarea părților“.
Cu alte cuvinte, procesul ce privește o parte din moștenirea lăsată de Petrică Iordache va fi reluat din oficiu, după încetarea stării de urgență.
 

Revendicare imobiliară, disputată cu beneficiarii retrocedărilor


Amintim în acest context că dosarul a fost deschis la Secția civilă a Judecătoriei în cursul toamnei trecute, când soția regretatului Petrică Iordache, Carmen Celestina Iordache, alături de cei doi fii ai lor, Renato Albert și Francesco Lorin, au dat în judecată municipalitatea pentru o revendicare imobiliară.
Între timp, lista celor cu care se judecă familia Iordache legat de această revendicare a crescut considerabil, Municipiului Constanța prin Primar și Primarului Municipiului Constanța adăugându-li-se moștenitorii lui Istrate Micescu, în prezent domiciliați în București și în străinătate, dar și beneficiari de top ai retrocedărilor din vremea fostului primar Radu Mazăre – Cristi Borcea, Georgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu, Maria Măriuța, ori SC Habitat și Ambient.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, nu este pentru prima dată când moștenitorii lui Petrică Iordache sunt adversari în instanță ai moștenitorilor avocatului Istrate Micescu. Cele două familii s-au mai aflat în litigiu în urmă cu mai bine de zece ani, când moștenitorii avocatului îi dăduseră în judecată pe moștenitorii afaceristului, în legătură cu un teren situat în zona peninsulară a Constanţei. Suprafaţa fusese achiziționată de Petrică Iordache de la Primăria Constanţa, însă ulterior a fost revendicată, în parte, de moştenitorii lui Istrate Micescu. La momentul respectiv, soţia şi fiii lui Iordache au pierdut procesul, iar instanţa a anulat actul de vânzare dintre Primăria Constanţa şi afacerist, doar cu privire la suprafaţa de teren aflată în litigiu.

Citește și:

Pârâte din Venezuela în procesul pentru moştenirea lui Petrică Iordache


Procesul moştenitorilor:
Cum şi pentru ce se judecă moştenitorii lui Petrică Iordache cu cei ai lui Istrate N. Micescu

 

Litigiu cu primăria şi terenul afaceristului-emblemă:
Don Pedro Iordache şi retrocedările Constanţei

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii