Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Alexandru Ionescu, consilier superior în cadrul A.P.I.A. Constanța, pus în libertate

ro

18 Oct, 2017 14:58 1620 Marime text
Răzvan Alexandru Ionescu, fost consilier superior în cadrul A.P.I.A. – Centrul județean Constanța, recent trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa, a fost pus în libertate. 

Decizia a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa şi este definitivă. 

Răzvan Alexandru Ionescu este suspectat de folosire cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
- fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,
- spălare a banilor, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008 – 2013, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru, în calitate de consilier superior în cadrul A.P.I.A. – Centrul județean Constanța, în șapte situații, a folosit, la instituția unde-și desfășura activitatea, mai multe înscrisuri falsificate privind utilizarea de către două persoane a mai multor suprafețe agricole de pe raza județului Constanța. Patru dintre acele documente au fost falsificate chiar de inculpat, prin contrafacerea scrierii uneia dintre cele două persoane.
Ca urmare a acestor demersuri infracționale, inculpatul a obținut pe nedrept suma de 1.406.537 lei.
În perioada 2 decembrie 2010 – 4 februarie 2011, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 333.500 lei pe care a transferat-o din contul uneia dintre persoanele în numele căreia a depus cererile de finanțare în contul propriu, sub aparența unor plăți licite.

Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 1.521.547 lei.

În cauză, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 62.650 euro aparținând inculpatului Ionescu Răzvan Alexandru.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Amintim că, anterior, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare (comunicat nr. 1702/VIII/3 din 2 decembrie 2014).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii