Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata lui Răzvan Alexandru Ionescu, consilier superior în cadrul APIA Constanţa

ro

14 Dec, 2017 00:00 2379 Marime text
Tribunalul Constanţa a dispus începerea judecăţii cauzei în care Răzvan Alexandru Ionescu, consilier superior în cadrul APIA Constanţa, a fost deferit Justiţiei de procurorii DNA Constanţa.
 
Ieri, Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit de către DNA prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Răzvan Alexandru Ionescu, pentru folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene (şapte acte materiale, dintre care şase aferente campaniilor din anii 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2013, pe numele martorului Vlad Niculescu, şi unul aferent campaniei din anul 2010, pe numele martorului Dan Cuzmici), fals material în înscrisuri oficiale şi spălare a banilor (trei acte materiale). Instanţa a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Răzvan Alexandru Ionescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa. El este suspectat de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, şi spălare a banilor, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 2008 - 2013, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru, în calitate de consilier superior în cadrul APIA - Centrul judeţean Constanţa, în şapte situaţii, a folosit, la instituţia unde-şi desfăşura activitatea, mai multe înscrisuri falsificate privind utilizarea de către două persoane a mai multor suprafeţe agricole de pe raza judeţului Constanţa. Patru dintre acele documente au fost falsificate chiar de inculpat, prin contrafacerea scrierii uneia dintre cele două persoane. Ca urmare a acestor demersuri infracţionale, inculpatul a obţinut pe nedrept suma de 1.406.537 de lei.
 
În perioada 2 decembrie 2010 - 4 februarie 2011, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru a disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de 333.500 de lei pe care a transferat-o din contul uneia dintre persoanele în numele căreia a depus cererile de finanţare în contul propriu, sub aparenţa unor plăţi licite. Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 1.521.547 de lei. În cauză, s-a dispus luarea măsurii asigurătoare a sechestrului asupra sumei de 62.650 de euro aparţinând inculpatului Ionescu Răzvan Alexandru. Amintim că, anterior, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru a mai fost trimis în judecată de procurorii Anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni similare (comunicat nr. 1702/VIII/3 din 2 decembrie 2014)“.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii