Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi foşti angajaţi ai APIA, sub control judiciar

ro

28 Feb, 2018 00:00 1827 Marime text
Ionuţ Valentin Mihai, fost funcţionar public în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - Centrul Local Hârşova, Răzvan Alexandru Ionescu, fost consilier superior APIA - Centrul Judeţean Constanţa, rămân sub control judiciar.
 
Decizia a fost luată de judecătorii din Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În cauză au mai fost trimise în judecată trei persoane, printre acestea aflându-se Marian Vrânceanu, fostul secretar al comunei Ciobanu.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA susţin că, „în cursul anului 2012, Ionescu, Iacobescu Adrian şi Iacobescu Claudiu au constituit un grup infracţional organizat cu scopul comiterii mai multor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, dar şi de înşelăciune, grupare la care au aderat ulterior şi ceilalţi doi inculpaţi: Mihai Ionuţ Valentin, respectiv Vrânceanu Marian“.
 
În acest dosar a fost cercetat şi Ioan Suciu, fostul primar al localităţii Ciobanu, care a încheiat cu procurorii Anticorupţie un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Ulterior, pe baza acordului mai sus precizat, Suciu a fost condamnat la un an de închisoare, pentru favorizarea infractorului, şi la alte nouă luni, pentru fals material în înscrisuri oficiale. După contopirea pedepselor, fostul primar a luat 1,3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii