Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:03 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre a fost audiat ieri timp de mai multe ore de şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă

ro

04 Feb, 2017 00:00 3160 Marime text
Ionuţ Mihai Matei, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJ), seful Structurii de Securitate din cadrul instanţei supreme, l-a audiat, ieri, timp de mai multe ore, pe Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Audierea s-a făcut în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanţa a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
Noul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii.
 
În cauză, DNA a calculat un prejudiciu în sumă de 200.213.248,91 de lei.
 
Mazăre este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).
 
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
 

1 - „Retrocedările din Constanţa“.
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Ti-a placut articolul?

Comentarii