Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ pentru un teren de 1.300 de metri pătrați, din Faleză Nord, „reactivat“ de Tribunalul Constanța (DOCUMENTE)

ro

13 Jul, 2022 00:00 1910 Marime text
  • Potrivit HCL 365/2020, PUZ-ul vizează teritoriul delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia,  Strada Renașterii și Plaja Mării Negre.
  • În Secțiunea Documente puteți consulta ambele hotărâri ale Consiliului Local Constanța, atât cea prin care a fost aprobat PUZ-ul, cât și cea prin care fusese anulată aceasta.
 
Un PUZ ce vizează un teren de peste 1.300 de metri pătrați, din Faleză Nord, a fost „reactivat“ de Tribunalul Constanța, după ce judecătorii au HCL care revocase hotărârea de aprobare a planului urbanistic zonal.
 
Prin decizia Tribunalului a fost anulată HCL Constanța 279/31.08.2021 privind revocarea HCL 365/2020 privind „aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de Bulevardul Mamaia, strada Renașterii și strada Patriei, inițiator Ștefan Stere“.
 
Terenul este situat în apropierea Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
 
Hotărârea 1079/2022 a fost luată în dosarul 8869/118/2021 de Secția de Contencios administrativ și fiscala  instanței, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc Dan, decizia putând fi atacată în recurs de către Consiliul Local Constanța.
 
Se arată în minuta deciziei Tribunalului că instanța „admite cererea formulată de către reclamanții Ştefan Stere si Ştefan Sultana, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa“.
 
„În consecință“, instanța „dispune anularea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanța nr. 279/31.08.2021 privind revocarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanța nr. 365/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de Bulevardul Mamaia, strada Renaşterii și strada Patriei, inițiator Ştefan Stere, precum și a actelor administrative subsecvente emise în baza acesteia“.
 
Tribunalul a obligat Consiliul Local la plata către reclamanți a cheltuielilor de judecată în sumă totală de 3.620 de lei, reprezentând taxa judiciară de timbru și onorariul avocatului.
 
Teren lângă plajă
 
Decizia instanței poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare, urmând ca, în cazul în care se declară recurs, dosarul să fie analizat de Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit HCL 365/2020, PUZ-ul vizează teritoriul delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia,  Strada Renașterii și Plaja Mării Negre.
 
În zonă, se intenționează ridicarea unui bloc cu șase etaje, în apropierea Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, intenții ce au nemulțumit vecinii viitorului imobil.
 
În 2021, Consiliul Local Constanța a revocat HCL 365/2020 prin care s-a aprobat PUZ-ul pentru viitorul imobil.
 
Acum, Tribunalul Constanța a anulat hotărârea CLC care anula PUZ-ul.
 
Așa cum am precizat anterior, decizia Tribunalului Constanța poate fi atacată de către avocații Consiliului Local Constanța la Curtea de Apel.
 
Dacă recursul CLC va fi respins, PUZ-ul pentru blocul de șase etaje va fi „reactivat“ definitiv.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta ambele hotărâri ale Consiliului Local Constanța, atât cea prin care a fost aprobat PUZ-ul, cât și cea prin care fusese anulată aceasta.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
PUZ-ul pentru blocul de șase etaje de lângă sediul IPJ Constanța, contestat în faza de consultare publică, intră la vot în ședința de CLM (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii