Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Punctele de vedere întocmite în cadrul Parchetului General legat de desființarea SS

ro

19 Jun, 2020 10:18 1406 Marime text


•    Reprezentanții Parchetului au atras atenția că, în 2014, în cadrul DNA a fost înființat Serviciul de combatere a corupției din justiție
•    Structura fusese înființată prin ordinul procurorului-șef al DNA

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis publicului punctele de vedere întocmite în cadrul Parchetului legat de proiectul de lege pentru desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, denumită generic Secția Specială a magistraților.

Informațiile transmise publicului cuprind și punctul de vedere irin care reprezentanții Parchetului atrag atenția asupra faptului că, încă din anul 2014, în cadrul Direcției Naționale Anticorupție exista Serviciul de combatere a corupției din justiție, înființat prin Ordinul nr. 10/2014 al procurorului șef al DNA.

În aceste condiții, se arată în punctul de vedere, spre deosebire de Serviciul de combatere a corupției din justiție, ce funcționa în cadrul DNA, prin ordin al procurorului-șef anticorupție, Secția Specială a fost înființată prin lege adoptată de Parlamentul României.

Puteți consulta punctul de vedere complet aici.
Nota Secției de Resurse Umane și Documentare din cadrul Parchetului General poate fi consultată aici.
Tabelul centralizator cu propunerile și observațiile pentru Proiectul de lege privind desființarea SIIJ îl puteți analiza aici.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii