Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:02 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pronunțarea din dosarul omului de afaceri Sorin Strutinsky, amânată

ro

23 May, 2020 00:00 994 Marime text

 
  • În primă instanță, Sorin Strutinsky a luat șapte ani și patru luni de închisoare.
  • Decizia finală va fi luată de judecătorii Adriana Ispas și Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel.
Curtea de Apel Constanța a amânat ieri pronunțarea în dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, și al lui Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean, a fost condamnat de Tribunalul Constanța, în primă instanță, la șapte ani și patru luni de închisoare. Curtea de Apel stabilise inițial ca pronunțarea să aibă loc pe data de 15 mai, după care veridictul a fost amânat pentru 22 mai, adică ieri, când instanța a acordat un nou termen pentru pronunțare, respectiv 02 iunie.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă.
 
Dosarul va fi soluționat de judecătorii Adriana Ispas și Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel.
 
În prezenta cauză, Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției, pentru patru infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.
 
„În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“, potrivit DNA.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.
 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.

 
Citește și:
 
Femeia care i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, propusă șef în DNA
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii