Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:14 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pronunțare importantă azi la Curtea de Apel Constanța. Este vizat omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat în Italia

ro

16 Sep, 2021 00:00 1917 Marime text
 
  • Patru judecători din cadrul Secției Penale din Curtea de Apel Constanța au formulat declaraţii de abţinere: Iulia Cezara Suciu, Marius Cristian Epure (președintele Curții de Apel Constanța), Georgeta Ceauşu Raluca și Adriana Ispas.
  • Cererea de rejudecare va fi soluționată azi, potrivit datelor noastre, de judecătorii Damian Mitea și Valentina Boboc, de la Curtea de Apel Constanța..
 
Zi importantă la Constanța pentru omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat al foștilor conducători ai Constanței, respectiv Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, aflat în prezent într-un penitenciar din Italia.
 
Strutinsky solicită rejudecarea cauzei în care a fost condamnat definitiv, în iulie 2020, la zece ani și opt luni de închisoare, dosar în care a și fost încarcerat în Italia.
 
Cererea omului de afaceri va fi soluționată azi, potrivit datelor noastre, de judecătorii Damian Mitea și Valentina Boboc.
 
Cererea lui Sorin Strutinsky se află pe rolul Curții de Apel Constanța din luna decembrie 2020.
 
Până în prezent, patru judecători din cadrul Secției Penale au formulat declaraţii de abţinere: Iulia Cezara Suciu, Marius Cristian Epure (președintele Curții de Apel Constanța), Georgeta Ceauşu Raluca și Adriana Ispas.
 
Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat definitiv la începutul lunii iulie 2020 la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare, sentința fiind definitivă și executorie.
 
Așa cum am mai precizat, completul care a soluționat definitiv acest dosar a fost alcătuit din magistrații Adriana Ispas, Georgiana Anghel – Tudor și Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța. Unul dintre judecători din complet a avut opinie separată.
 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.

 
În această cauză, denumită generic Polaris, Strutinsky a fost audiat pe data de, 06 septembrie 2021, din Tribunalul Veneția, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, prin sistem de videoconferință.

În această cauză, Sorin Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani şi zece luni de închisoare, asta în timp ce Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, a primit nouă ani și zece luni ani de închisoare. Mai departe, Eduard Martin a primit tot în primă instanță cinci ani şi șase luni de închisoare, iar Gabi Stan, fostul viceprimar al municipiului Constanța, a fost achitat. De asemenea, ÎCCJ a mai decis condamnarea în primă instanță a SC Polaris Holding SRL la p amendă penală de 1.000.000 de lei.
 
Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp și Sorina Laura Oprea, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, la data faptelor, suspectați de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, au luat cu suspendare tot în primă instanță. 
 
Alina Pavel și Ghiulnihal Mutalâp au primit câte doi ani cu suspendare. Asta în timp ce Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete și Sorina Laura Oprea s-au ales cu câte doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
După o achitare de răsunet
Proces de importanţă deosebită, la Tribunalul Constanţa, pentru simbolurile staţiunii Mamaia!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii