Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA Constanța, nemulțumiți de liberarea condiţionată a unui ofițer de penitenciare

ro

24 Aug, 2023 10:49 988 Marime text



Judecătoria Medgidia a dispus liberarea condiţionată a lui Cătănoiu Ciprian Irinel, fost ofițer în cadrul Penitenciarului Tulcea, condamnat definitiv într-un dosar al DNA Constanța, pentru luare de mită în formă continuată.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată de procurorii DNA, la Tribunalul Constanța, primul termen al contestației fiind stabilit pentru data de 6 noiembrie 2023.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va fi definitivă!
 
Amintim că prin decizia penală nr. 576 din 23.06.2022, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea lui Cătănoiu Ciprian Irinel, la data faptei ofițer în cadrul Penitenciarului Tulcea, la o pedeapsă de 2 ani închisoare (...). pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
 
În cazul acestuia, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
 
Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 03 martie 2021, vezi comunicatul nr. 192/VIII/3 din data de 08 martie 2021.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

În perioada 2018 – 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro și 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.

Concret, pentru banii primiți, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecția și condiții favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori și pentru alte două persoane, toți deținuți în Penitenciarul Tulcea.

La data de 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins, în scopul menționat mai sus, și suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021.
 
 
În cauză procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, prin indisponibilizare, până la concurența sumei de 3500 euro și 2500 lei, asupra bunurilor deținute de inculpat.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză și înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cazul avocatului trimis în judecată de DNA Constanța, închis definitiv
 
Oficial!
Eolica Dobrogea SRL, din Constanța, a intrat în faliment! Iată cine cunt creditorii (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii