Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Om al legii din Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța, pentru luare de mită

ro

08 Mar, 2021 00:00 1673 Marime text
  • Cătănoiu ar fi pretins și primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro și 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.
  • Concret, pentru banii primiți, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecția și condiții favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori și pentru alte două persoane, toți deținuți în Penitenciarul Tulcea.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  au dispus trimiterea în judecată a lui Ciprian Irinel Cătănoiu, ofițer în cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru luare de mită. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Ofițerul Cătănoiu a fost arestat la domiciliu la data de 17 februarie 2021, la cererea procurorilor DNA Constanța.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2018 – 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro și 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.
 
Concret, pentru banii primiți, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecția și condiții favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori și pentru alte două persoane, toți deținuți în Penitenciarul Tulcea.
 
La data de 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins, în scopul menționat mai sus, și suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Citește și
 
Detalii din ancheta lui Andrei Bodean
Președintele CJ Călărași ar fi amenințat un procuror pentru a nu-l trimite în judecată (rechizitoriu)


Rechizitoriu pentru unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța!
Cum a fost „pedepsit“ un polițist din Argeș, detașat pe litoral, la Poliția Eforie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii