Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial despre arestarea la domiciliu a lui Ciprian Irinel Cătănoiu, ofițer al Penitenciarului Tulcea

ro

18 Feb, 2021 09:22 2943 Marime text

 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au solicitat și obținut ieri arestarea la domiciliu a lui Cătănoiu Ciprian Irinel, ofițer în cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
 
Oficial de la instanță
 
„Admite propunerea. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel, pe o durată de 30 zile începând cu data de 17 februarie 2021 şi până la data de 18 martie 2021 inclusiv. Impune inculpatului Cătănoiu Ciprian Irinel obligaţia de a nu părăsi imobilul din (.....), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căreia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel are următoarele obligaţii: - să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, - să nu comunice cu denunțătorii (...), ambii deținuți în Penitenciarul Tulcea şi martorii din cauză (...). Supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpatului, se va face de către Serviciul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Judeţului Tulcea. Atrage atenţia inculpatului Cătănoiu Ciprian Irinel că în caz de încălcare cu rea - credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin potrivit celor de mai sus, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Cătănoiu Ciprian Irinel, dacă nu este arestat în altă cauză şi plasarea în arest la domiciliu. Executorie de la pronunţare“.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2018 – 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro și 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.
 
Concret, pentru banii primiți, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecția și condiții favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori și pentru alte două persoane, toți deținuți în Penitenciarul Tulcea.

La data de 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins, în scopul menționat mai sus, și suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii