Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din Constanța anchetează o tentativă la omor calificat la Dunăreni. Arest prelungit pentru trei persoane

ro

16 Feb, 2021 00:00 1281 Marime text
  • Instanța respins cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulate de inculpați, prin apărător.


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat și obținut menținerea în stare de arest preventiv a trei bărbați din satul Dunăreni, judeţul Constanța, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor simplu şi calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.


Decizia magistraților nu este definitivă.


„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Prelungește măsura arestării preventive a inculpaților Nelu N., Gabriel T. și Ionuț B., pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 20 februarie 2021 și până la data de 21 martie 2021, inclusiv“, potrivit minutei judecătorești.


Instanța respins cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulate de inculpați, prin apărător.


Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, la data de 17.01.2021, în jurul orelor 20:00, cei trei inculpaţi au amenințat și agresat mai multe persoane, inclusiv persoana vătămată M.J., în incinta unui bar din satul Dunăreni, judeţul Constanța, producând tulburarea ordinii și liniștii publice, acţiunea lor ilicită determinându-i pe clienții localului public să părăsească barul și impunând intervenția organelor de poliție.


După o scurtă perioadă, dar în același context, în apropierea locuinţei persoanelor vătămate, cei trei inculpaţi au continuat să-l agreseze pe M.J., dar şi pe fiul şi concubina acestuia, M.A. și C.F. Astfel, inculpaţii B.G.T. și B.A.I. l-au lovit cu bâtele în cap și pe corp pe M.A., care a căzut inconștient la pământ, iar după câteva momente, dar în același context, N.N. i-a lovit cu toporul în cap, pe rând, pe M.J., M.A. și C.F. şi i-a doborât la sol.


În urma loviturilor recepţionate, M.J. a suferit leziuni ce au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale, C.F. a suferit leziuni ce au necesitat 15 zile de îngrijiri mediale, iar M.A. a suferit leziuni ce au necesitat circa 50 zile de îngrijiri mediale şi care i-au pus viața în primejdie. Prin manifesările de violenţă ale celor trei inculpaţi au fost tulburate ordinea şi liniştea publică în localitatea de la malul Dunării.


Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.


Citește și

Detalii exclusive din ancheta procurorilor!
Trei persoane lovite cu un topor în cap, în satul Dunăreni. Trei arestări. Oficial


Movilița. Tentativă la omor din cauza cardului de pensii. Principalul suspect cere să fie eliberat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii