Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:56 22 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii exclusive din ancheta procurorilor! Trei persoane lovite cu un topor în cap, în satul Dunăreni. Trei arestări. Oficial

ro

22 Jan, 2021 00:00 1114 Marime text
  • Unul dintre inculpați este acuzat că, în timpul conflictului, ar fi lovit cu un topor în cap (cu partea netăioasă) trei persoane.
  • Conform procurorilor Parchetului de pe langă Tribunalul Constanța, în dosar se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, tentativă la omor și tentativă la omor calificat. 

Procurorii Parchetului de pe langă Tribunalul Constanța au solicitat și obținut, ieri, arestarea preventiv a trei bărbați din satul Dunăreni, comuna Aliman din județul Constanța! Mandatele de arestare emise ieri de Tribunalul Constanța nu sunt defrinitive, ele putând fi contestate la Curtea de Apel Constanța.
 
Dn actele de urmărire penală efectuate în cauză rezultă că la data de 17 ianuarie 2021, orele 20.00, cei trei inculpați (N.N., T.B. și I.B.) ar fi agresat mai multe persoane într-un bar, și în zonă, producând tulburarea ordinii și liniștii publice, ceea ce a determinat clienții să părăsească barul și apoi inclusiv intervenția organelor de poliție.
 
Ulterior, după o scurtă perioadă, în acest context, în zona de domiciliu a uneia dintre victime, cei trei agresori sus-menționați au continuat să agreseze o victimă, l-au lovit pe fiul victimei (M.J.), și pe concubina primei victime (C.F.).
 
Astfel, conform procurorilor, T.B. și I.B. l-au lovit cu bâtele în cap și pe corp pe M.A., care a căzut inconștient la pământ, și imediat, după câteva momente dar în același context, N.N. i-a lovit cu toporul în cap, pe rând, pe M.A., M.J. și C.F., toți căzând la pământ. 
 
În urma loviturilor încasate, prima victimă (M.J.) a suferit leziuni ce au necesitat opt-nouă zile de îngrijiri medicale, concubina sa (C.F.) a suferit leziuni ce au necesitat 15 zile de îngrijiri medicale. Cea de a treia victimă, M.A., a suferit 50 de zile de îngrijiri medicale, fiindu-i pusă viața în primejdie.
 
Din actele de urmările penală efectuate rezultă că loviturile agresorilor au vizat o zonă vitală a corpului, respectiv zona capului celor două persoane vătămate (M.J. și M.A.) au avut o intensitate ridicată așa cum rezultă din evaluarea medico-legală, au fost produse prin folosirea unor obiecte dure și tăietoare-despicătoare, iar loviturile au continuat și când persoanele vătămate erau la pământ fiind lipsite de apărare și chiar în stare de inconștiență.      
 
Ieri, cei trei inculpați au fost prezentanți Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, instanța admițând propunerea procurorilor.
 

Iată decizia oficială
 

„Solutia pe scurt: admite propunerea formulata de Parchetul de pe langă Tribunalul Constanta . În baza art. 223 alin.2 C.p.p. in referire la art. 202 alin.1si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatilor (...) pe o perioadă de 30 zile, începand cu data de 21.01.2021 și până la data de 19.02.2021, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul (...) de luare a măsurii arestului la domiciliu. Respinge cererile inculpaților (...), de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Măsura se comunică administrației locului de deținere. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia“.

 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Citește și
 
Criminalul de la Ghindărești a fost trimis în judecată! Date din anchetă

Pronunțare amânată în dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Anunțul judecătorilor

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii