Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii acuză - şantaj în formă continuată la SOCEP! Judecătorii încearcă să afle care este adevărul în dosar din noiembrie 2016

ro

20 Sep, 2021 00:00 2140 Marime text
 
  • Daniel Linteş este acuzat de acuzat de şantaj în formă continuată (196 de acte materiale).
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au acordat cel de al 50-lea termen în dosarul penale în care Daniel Linteş, fostul director general al companiei SOCEP, a fost deferit justiției de procurorii DNA.
 
Cazul se află pe rolul tribunalului din noiembrie 2016.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Daniel Linteş este acuzat de acuzat de şantaj în formă continuată (196 de acte materiale).
 
Conform rechizitoriului, „în intervalul iulie 2012 - octombrie 2012, în contextul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti prin care SC (...) SA a fost obligată la plata către salariaţi a unor sporuri salariale, directorul general Linteş Daniel a constrâns 196 de angajaţi să renunţe la drepturile câştigate prin semnarea unor declaraţii autentice în acest sens“.
 
„Pentru atingerea acestui scop, inculpatul Linteş Daniel s-a folosit de prerogativele funcţiei sale privitoare la disponibilizarea salariaţilor şi i-a ameninţat pe aceştia că vor fi concediaţi şi, în anumite cazuri, evacuaţi din căminul de nefamilişti, dacă nu semnează declaraţiile de renunţare la drepturi“, conform rechizitoriului.
 
Anchetatorii mai arată, printre altele, că, „în cursul anului 2010, Sindicatul Personalului Operativ (...) a solicitat Tribunalului Constanţa, în numele membrilor de sindicat, obligarea SC (...) SA la plata unor sporuri salariale (condiţii speciale de muncă, condiţii nocive şi condiţii periculoase). Acţiunea a fost admisă, instanţa obligând angajatorul SC (...) SA să le plătească celor 345 de salariaţi reclamanţi diverse sporuri, cuantificate sub forma unor procente din salariul de bază brut. Sentinţa era definitivă şi executorie“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.     
 
Citește și
 
Dosarul terenurilor de la Club Castel și Complex Cazino
Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv! Motivare (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii