Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă, amânat la Galaţi

ro

09 Oct, 2019 00:00 1320 Marime text
O nouă amânare în procesul pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă. Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis reluarea discuţiilor pe data de 21 octombrie.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, procesul vizează Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă, formată din 228 de obiecte de artă (tablouri, sculpturi şi artă grafică), colecţie ce a stat la baza înfiinţării Muzeului Dinu şi Sevasta Vintilă din Topalu.
 
Cazul a ajuns în atenţia judecătorilor după ce Mario Vintilă a cerut revocarea donaţiei operelor de artă către muzeul din Topalu, dând în judecată şi Muzeul de Artă Constanţa.
După ce s-a judecat de mai multe ori la Constanţa, dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Galaţi, ca urmare a cererii de strămutare pe care Mario Vintilă a formulat-o în cauză. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis cererea lui Mario Vintilă şi au decis ca întreg dosarul să fie transferat la Galaţi, de la Constanţa.
 
Criticii de artă au apreciat, de-a lungul timpului, valoarea colecţiei la circa 2,5 milioane de euro. Muzeul de la Topalu s-a înfiinţat ca urmare a donării celor 228 de piese de artă de către doctorul Gheorghe Vintilă tocmai în acest scop. În prezent, Mario Vintilă cere revocarea acestei donaţii.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii