Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul pe anularea Regulamentului pentru Zona Peninsulară a Constanța se reia în noiembrie

ro

30 Sep, 2022 00:00 1362 Marime text
  • Regulamentul a intrat în vigoare la data de 15 noiembrie 2021, zi în care accesul a fost restricționat, iar la intrările în Peninsulă a fost instalate bariere și paznic.
  • În cele din urmă, după o lună în care rezidenții și agenții economici din Peninsulă s-au confruntat cu diferite situații neprevăzute de regulament, pe 15 decembrie 2021, Tribunalul Constanța a decis, în primă instanță, suspendarea regulamentului.
 
Judecătorii Tribunalului Constanța au acordat un nou termen în procesul în care Parohia Sfântul Nicolae Vechi, Parohia Sfântul Anton de Padova, dar și mai multe persoane care locuiesc în Zona Peninsulară a Constanței au solicitat instanței să anuleze Regulamentul adoptat de administrația Vergil Chițac pentru Peninsulă.
 
Noua înfățișare în dosarul cu indicativul 807/118/2022 a fost fixat pe data de 24 noiembrie 2022, de la ora 12.30.
 
Amintim, în proces s-a solicitat anularea HCL Constanța nr. 294/2021, hotărâre prin care a fost adoptat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a Constanței.
 
Regulamentul a intrat în vigoare la data de 15 noiembrie 2021, zi în care accesul a fost restricționat, iar la intrările în Peninsulă a fost instalate bariere și paznic.
 
În cele din urmă, după o lună în care rezidenții și agenții economici din Peninsulă s-au confruntat cu diferite situații neprevăzute de regulament, pe 15 decembrie 2021, Tribunalul Constanța a decis, în primă instanță, suspendarea regulamentului.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost confirmată prin decizia definitivă a Curții de Apel Constanța din 14 aprilie 2022, prin care a fost respins ca nefondat recursul declarat de avocații Consiliului Local Constanța.
 
Măsura suspendării executării HCL 294/2021 a fost dispusă de instanțele de judecată până la soluționarea definitivă a dosarului în care s-a solicitat anularea regulamentului.
 
În prezent, pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța se află trei dosare separate în care atât rezidenți ai Zonei Peninsulare, cât și agenți economici ce își desfășoară activitatea în Peninsulă au solicitat instanței să dispună anularea regulamentului.
 
Oricare vor fi deciziile Tribunalului Constanța în cele trei dosare, acestea vor putea fi atacate la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Cele mai contestate regulamente din Constanța ale primarului Vergil Chițac!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii