Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:44 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul legat de PUZ-ul pentru strada Călărași merge la instanța superioară. S-a declarat recurs

ro

12 Jun, 2020 00:00 603 Marime text
  • Asociația Constanța Altfel a atacat hotărârea primei instanțe.
  • Se solicită anularea HCL nr. 19/31.01.2017.
  • Tribunalul Constanța a respins acțiunea, în luna martie.
Hotărârea prin care a fost respinsă acțiunea demarată împotriva PUZ-ului pentru strada Călărași, din Constanța, a fost atacată în recurs. Dosarul a ajuns deja pe rolul Curții de Apel, unde urmează să se stabilească prima înfățișare. Potrivit datelor oficiale, recursul a fost declarat de Asociația Constanța Altfel, reclamantul inițial.
Dosarul a fost deschis pentru anularea PUZ-ului ce privește strada Călărași din Constanța, unde Elena Epure intenționează să ridice o clădire care a stârnit indignarea vecinilor. În luna martie, magistrații Tribunalului Constanța respingând acțiunea prin care fusese contestată hotărârea de consiliu local ce privește zona în care se dorește ridicarea imobilului.
Un prim verdict a fost pronunțat de instanța constănțeană în procesul în care era contestată HCL Constanța nr. 19/31.01.2017, hotărâre ce privește zona delimitată pentru ridicarea unui imobil pe strada Călărași. După un an și jumătate de proces și după ce a fost amânată inițial pronunțarea, Tribunalul Constanța a decis, potrivit minutei instanței, următoarele: „Respinge excepțiile tardivității, inadmisibilității, lipsei calității procesuale active, lipsei de interes și decăderii invocate de pârâți, ca neîntemeiate. Respinge cererea, ca neîntemeiată“.
 

Dosar din 2018

Mai departe, instanța a obligat reclamanții la plata sumei de 981,89 de lei către Consiliul Local Constanța, cu titlul de cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă, însă, ci poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea acesteia.
Înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța în luna august 2018, dosarul a fost amânat de mai multe ori până în prezent, fie pentru introducerea unor noi părți în cauză, fie pentru administrarea de probatorii, fie pentru a se lua cunoștință de actele depuse la dosar. Obiectul procesului îl constituie „anulare act administrativ HCL nr. 19/31.01.2017“, iar rolul de reclamant îi revine Asociației Constanța Altfel, în timp ce pârât este Consiliul Local al Municipiului Constanța.
Așa cum se arăta și în edițiile anterioare, PUZ-ul a fost aprobat în ședința de Consiliu Local din data de 31 ianuarie 2017, astfel că s-au împlinit deja trei ani de la aprobarea sa. Actul privește zona delimitată de strada Călărași, strada Mihai Viteazul, strada Călugăreni și strada Ștefan Mihăileanu, investitor fiind Elena Epure. Astfel, proprietarul terenului în suprafață de 280 mp de pe strada Călărași intenționează să ridice o clădire de locuințe colective în regim P+2E, cu funcțiuni complementare locuirii: parcare și spații tip birou pentru exercitarea profesiilor liberale.


Citește și:

După un an și jumătate de proces, PUZ-ul pentru strada Călărași rămâne în picioare. Decizia instanței

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii