Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul firmei ce a actualizat documentația pentru Cazino. Expertize și martori citați cu mandate de aducere

ro

27 Jul, 2020 00:00 1574 Marime text
  • Impex Romcatel Cercetare Proiectare a actualizat documentația ultimei licitații organizate pentru Cazinoul din Constanța.
  • Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis să citeze cu mandate de aducere martorii ce urmează să fie audiați în proces.
  • Următoarea înfățișare a fost fixată pentru data de 17 septembrie.
Martori citați cu mandate de aducere, în procesul în care firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare, care a actualizat documentația pentru licitația privind reabilitarea Cazinoului din Constanța și apoi a participat – fără succes – la licitație, este acuzată de nelegalități în legătură cu lucrările de la Palatul Copiilor Vaslui.
Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis să citeze cu mandate de aducere martorii ce urmează să fie audiați în procesul firmei Impex Romcatel. Următoarea înfățișare a fost fixată pentru data de 17 septembrie.
Așa cum precizam în edițiile anterioare, în proces s-a decis și efectuarea unei expertize tehnice în construcții în legătură cu lucrările desfășurate la Palatul Copiilor Vaslui.
 

Firma, acuzată alături de administrator și contabil șef

Firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare (fostă Impex Romcatel) este acuzată în proces alături de administratorul Viorica Frunză, dar și de contabilul șef Iulia Ursache.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, „la data de 03.07.2018 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus trimiterea in judecată a S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire SC Impex Romcatel S.A), care, în calitate de persoană juridică, în perioada anilor 2008- 2011, a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plată de situații de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind «Reactualizare proiect tehnic și execuție consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296.06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive a infracţiunii de înșelăciune“.
Prin același rechizitoriu, au mai fost trimise în judecată Viorica Frunză, administratorul firmei, acuzată de înșelăciune și uz de fals, dar și Iulia Ursache, contabilul șef al societății, acuzată, de asemenea, de înșelăciune.
În anul 2018, firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare a întocmit documentația ce a stat la baza organizării ultimei licitații pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. Totodată, firma a și participat la licitația organizată ulterior de Compania Națională de Investiții, pentru contractul de reabilitare, însă oferta asociației din care făcea parte a fost respinsă.


Citește și:

Licitaţie Cazino Constanţa:
Compania Naţională de Investiţii, obligată de CNSC să reanalizeze ofertele Aedificia Carpaţi şi Erbaşu SA

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii