Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:37 24 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanței, nerăbdător să se judece cu Giurgiucanu pentru parcarea de la Plaja Modern

ro

15 Jul, 2021 00:00 931 Marime text
  • Pe 21 aprilie 2021, Georgică Giurgiucanu a fost somat de municipalitate să desființeze parcarea de lângă Plaja Modern, din Constanța.
  • Primarul Municipiului Constanța a atacat în recurs hotărârea Tribunalului Constanța prin care a fost admisă cererea lui Giurgiucanu și s-a dispus suspendarea executării somației privind parcarea de lângă plajă.
  • Acum, judecătorilor Curții de Apel Constanța li se solicită preschiombarea termenului fixat inițial pentru judecarea recursului, respectiv 18 august 2021.
 
Judecătorilor Curții de Apel Constanța li s-a cerut preschimbarea termenului stabilit în procesul în care Georgică Giurgiucanu, protagonist al Dosarului Retrocedărilor din Constanța, a obținut în primă instanță suspendarea executării somației de desființare a parcării de lângă Plaja Modern.
 
Cazul a ajuns la Curte după ce Primarul Municipiului Constanța atacase în recurs hotărârea Tribunalului Constanța prin care a fost admisă cererea lui Giurgiucanu și s-a dispus suspendarea executării somației privind parcarea de lângă plajă.
 
Inițial, Curtea de Apel a fixat un prim termen pentru judecarea recursului declarat de primar la data de 18 august 2021, însă acum magistrații au fost chemați să analizeze posibilitatea de a schimba acest termen și de a judeca mai repede recursul primarului.
 
Totuși, la finele ședinței secrete de ieri, 14 iulie 2021, magistrații Curții de Apel au apreciat că nu se impune schimbarea termenului de judecată și analizarea recursului mai repede.
 
În aceste condiții, recursul primarului va fi analizat la data stabilită inițial în proces, 18 august 2021.
 
Amintim, Georgică Giurgiucanu, unul dintre beneficiarii „preferați“ ai retrocedărilor din perioada lui Radu Mazăre, condamnat în Dosarul Retrocedărilor alături de fostul primar, se luptă în instanță pentru a-și salva parcarea de lângă Plaja Modern, din Constanța.
 
Iar aceasta, după ce, în data de 21 aprilie 2021, a fost somat de municipalitate să desființeze parcarea.
 
„Demolarea pe cale administrativă a lucrărilor“

 
Ulterior acestui moment, la data de 11 iunie 2021, Tribunalul Constanța, în completul prezidat de Marilena Victoria Mircioi, a admis cererea lui Giurgiucanu de a suspenda executarea somației.
 
Pe de altă parte, la data de 10 iunie 2021, primarul Vergil Chițac a emis Dispoziția nr. 2769, fiind vorba despre „Dispoziție privind demolarea pe cale administrativă a lucrărilor de construcții de pe teren aparținând dimeniului public al Municipiului Constanța, Zona Port Tomis, identificat cu nr. Cadastral 207037, constând în platformă din beton armat, în suprafață de aproximativ 5.373 mp și construcție în suprafață de aproximativ 1 mp, de cptre Borcea Cristian, Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Geta, Camboianu Mihai și SC Habitat și Ambient SA“.
 
Și această dispoziție a fost atacată de Giurgiucanu în instanță, dosarul aflându-se acum în atenția judecătorilor Tribunalului Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Atenție, constănțeni!:
Ce se întâmplă cu parcarea de lângă Plaja Modern, Constanța. Victoria lui Giurgiucanu

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii