Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa cere în instanţă anularea raportului ANI care îl declarase incompatibil

ro

29 Jun, 2019 00:00 2408 Marime text

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a înregistrat pe rolul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa, dosarul 964/2/2019. Obiectul dosarului este conflict de interese/incompatibilitate - constatate de ANI, anulare raport evaluare ANI, în care Ţuţuianu este reclamant, iar Agenţia Naţională de Integritate, pârât.

În luna februarie a.c, Agenția Națională de Integritate a constatat că Horia Țuțuianu, actualul președinte al Consiliului Județean Constanța, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada mandatului 2012-2016 întrucât ar fi exercitat simultan funcția de consilier județean și pe cea de președinte al CA al SC Neptun Olimp SA, realizând venituri de natură salarială de la societatea comercială.

De precizat că ANI mai constatat că, pe perioada exercitării primului mandat de consilier județean, între Consiliul Județean Constanța și o firmă în cadrul căreia soția lui Horia Țuțuianu a exercitat calitatea de asociat unic și administrator, s-a derulat un acord-cadru privind furnizarea de solarii complet echipate, în valoare de 100.000 lei. ANI susținea la acel moment: „Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”, potrivit raportului ANI.

Conform prevederilor legale, dispozițiile raportului ANI sunt suspendate până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive. În apărarea sa, Ţuţuianu a invocat modificările legislative introduse în legile 176/2010 și 161/2003, prin Legea 54 din 20 martie 2019, publicată la data de 21.03.2019, in Monitorul Oficial, respectiv legea 59 din 8 aprilie 2019, publicată la data de 09.04.2019, în Monitorul Oficial, acte normative promulgate de preşedintele Romaniei Klaus Iohannis.

Citeşte şi:

Incompatibilitatea președintelui CJC, Horia Țuțuianu, pe înțelesul tuturor Firma familiei a înapoiat banii către CJC. Ce a decis ÎCCJ într-un caz similar al unui fost director al Neptun-Olimp SA! (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii