Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președinte din Curtea de Apel Constanța, reconfirmat în funcție de către CSM, cu majoritate de voturi

ro

20 Mar, 2020 00:00 1958 Marime text

Judecătoarea constănțeană Beatrice Mariș a fost reconfirmată ca președinte al unei secții din cadrul Curții de Apel Constanța. Măsura a fost adoptată de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, care a decis prelungirea delegării magistratului în funcția de președinte al Secției a II-a civile, de contencios administrativ și fiscal a instanței de judecată.
 
Prelungirea delegării în funcția de conducere a judecătoarei Beatrice Mariș a primit zece voturi pentru și unul negativ în cadrul ședinței Secției pentru judecători a CSM. Această decizie intră în vigoare începând cu data de 26 martie, delegarea fiind valabilă până la ocuparea funcției, prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.

Facem mențiunea că, inițial, propunerea privind prelungirea delegării în funcția de conducere a judecătoarei constănțene se aflase inițial pe ordinea de zi a ședinței Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii din data de 12 martie 2020. Ședința aceasta a fost însă reprogramată pentru săptămâna în curs, astfel că decizia privind menținerea în funcția de conducere a judecătoarei a fost luată în urmă cu doar câteva zile.
Mai este de precizat că funcția de președinte al Secției a II-a civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța este asigurată de judecătoarea Beatrice Mariș încă din luna martie 2019, când a fost inițial delegată pe postul de conducere. Așa cum precizam în edițiile anterioare, la momentul respectiv, delegarea a fost aprobată până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni. Ulterior, în cursul toamnei trecute, delegarea a fost prelungită până în luna martie a acestui an. În acest context, membrii Secţiei pentru judecători a CSM vor analiza posibilitatea prelungirii delegării.
Totodată, amintim și faptul că, în 2016, Secţia pentru judecători a Consiliului a hotărât transferul judecătoarei Beatrice Mariş, ce îşi desfăşura activitatea în cadrul Tribunalului Constanţa, la Curtea de Apel Constanţa. Transferul a intrat în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2016.

Citește și:

Preşedinte nou propus în Curtea de Apel Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii