Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:58 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciul este enorm! DNA Constanța a trimis în judecată trei femei. Care sunt acuzațiile. Începe procesul!

ro

27 Mar, 2021 00:00 942 Marime text
  • Prin demersurile efectuate, spun procurorii DNA, a fost produs în valoare de 32.666.067 lei la bugetul de stat, echivalent a 7.841.366 euro.
  • Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța.

Începe judecata dosarului în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Constanța au deferit justiției (în decembrie 2020) a trei inculpate (Mihaela Ilona Dimcea, Roxana Victoria Hagiescu şi Mihaela Dumitraş), la data faptelor administratoare ale unor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea, în forma autoratului și a complicității, a infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, ambele în formă continuată.
 
Tribunalul Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul DNA și a respins excepţiile şi cererile formulate de inculpatele Hagiescu Roxana Victoria şi Dumitraş Mihaela. Pe cale de consecință, instanța a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2006-2011, cele trei inculpate ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat ulterior și alte persoane, în scopul comiterii unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.
 
În acest context, una dintre inculpate, beneficiind de ajutorul celorlalte două dar și a altor oameni de afaceri, ar fi evidențiat, în actele contabile ale societății pe care o administra, un număr de 1.371 de facturi fiscale privind cheltuieli cu achiziții fictive de cereale în cuantum de 110.456.048 lei.
 
De menționat este faptul că, documentele respective ar fi fost emise de societățile comerciale administrate de membrii grupului.
 
În scopul disimulării originii ilicite a banilor obținuți în modalitatea de mai sus, inculpata ar fi introdus suma de 106.607.591 lei într-un circuit financiar complex pentru ca, în final, banii să se întoarcă tot la ea, fie în numerar fie prin depuneri în conturile personale sau ale unor apropiați.
 
Prin aceste demersuri a fost produs în valoare de 32.666.067 lei la bugetul de stat, echivalent a 7.841.366 euro, reprezentând TVA în cuantum de 18.238.698 lei și impozit pe profit în cuantum de 14.427.372 lei, sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.
 
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
Anterior, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu trei inculpați, în sarcina lor reținându-se săvârșirea în forma autoratului și a complicității, a infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, ambele în formă continuată.
 
În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
 
- în cazul uneia dintre persoane – 7 ani și 6 luni închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi,
- în cazul alteia – 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 4 luni,
- în cazul celei de-a treia persoane – 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea unor drepturi.
 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei trei inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
 
Citește și
 
DNA Constanța a trimis în judecată un fost fotbalist. Care sunt acuzațiile

Fostul președinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Trei Stejari” Babadag, condamnat

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii