Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura a declarat recurs. Luminița Vlădescu, din nou amenințată cu pierderea mandatului de consilier local la Medgidia

ro

22 May, 2020 00:00 3083 Marime text
  • Prefectura Constanța a declarat recurs în dosarul fostului viceprimar de la Medgidia
  • Vlădescu și-ar putea pierde pentru a doua oară mandatul de ales local
  • Pe 15 aprilie a obținut la Tribunalul Constanța suspendarea executorie o ordinului prefectului

Dosarul nr. 1596/118/2020 deschis de fostul viceprimar al orașului Medgidia împotriva instituției Prefectului județului Constanța a ajuns la Curtea de Apel. Prefectura a declarat recurs după ce instanța inferioară a decis să suspendare executare act administrative prin care Vlădescu își pierduse înainte de termen mandatul de consilier local. Magistrații nu au stabilit încă un termen de judecată.
 

Judecătorii de la Tribunalul Constanța i-au dat dreptate Luminiței Vlădescu


Vă reamintim, pe 13 martie 2020, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul 1596/118/2020  prin care fostul viceprimar din Medgidia Luminița Vlădescu (PSD) a cheamat în instanță Instituția Prefectului - Județul Constanța.
Dosarul are legătură cu ordinul prin care Luminiței Vlădescu i-a încetat calitatea de consilier local, aceasta pierzându-și, implicit, și funcția de viceprimar al municipiului Medgidia.  Agenția Națională de Integritate a decis în urmă cu patru ani că Luminița Vlădescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 3 iulie 2014, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic „Nicolae Titulescu“ Medgidia (în perioada 23 august 2012 - 3 iulie 2014), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, lit. d) din Legea nr. 161/2003.
Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat pe 15 aprilie a.c. în legătură cu suspendarea executării actului administrativ emis de reprezentantul Guvernului în teritoriu, după ce, pe 9 aprilie a.c. au dispus reunirea dosarului nr. 1647/118/2020 la dosarul nr. 1596/118/2020. 
Iată soluția pe scurt: "Admite cererea de suspendare formulată de reclamanta VLĂDESCU LUMINŢA în contradictoriu cu pârâtul PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA. Suspendă executarea Ordinului nr. 130 din 06.03.2020 emis de pârâtul prefectul județului Constanța până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii cererii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 16.04.2020". 
 
Citește și:

Cum a reușit fostul viceprimar de la Medgidia să-i convingă pe magistrați s-o repună în funcție! Motivarea judecătorilor! Între timp a fost demisă de Consiliul Local

UPDATE ALDE are viceprimar. Poziția PSD. Ședință extraordinară de CLM la Medgidia. Luminița Vlădescu a fost demisă

Magistrații s-au pronunțat în dosarul Luminiței Vlădescu. Social-democrata se întoarce la primărie și în Consiliul Local de la Medgidia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii