Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:50 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Judeţului Constanţa solicită anularea PUZ-ului care a „devorat“ spaţiile verzi de pe bulevardul Lăpuşneanu

ro

11 Jan, 2019 00:00 758 Marime text
Prefectul Judeţului Constanţa a contestat decizia Tribunalului Constanţa în dosarul 2900/118/2018, cauză în care Instituţia Prefectului a solicitat anularea actului administrativ HCLM NR 102/30.04.2015. Pe data de 2 noiembrie 2018, Tribunalul Constanţa a respins acţiunea Prefectului Judeţului Constanţa, ca fiind tardivă.
 
Pe data de 20 decembrie 2018, Prefectul Judeţului Constanţa a contestat decizia Tribunalului Constanţa la Curtea de Apel, instanţă care nu a stabilit până în prezent primul termen de judecată. 
 
Amintim că, în luna aprilie a anului 2015, Consiliul Local Municipal adopta hotărârea cu nr. 102 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, strada Soveja, bulevardul Al. Lăpuşneanu, aleea Umbrelor şi aleea Melodiei din municipiul Constanţa.  
 
Potrivit datelor oficiale, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona Dobrogea, urma să fie ridicat un bloc S+P+4E, cu parcare în subteran şi spaţii comerciale la parter. Dezvoltator, SC Agexcom Internaţional Ltd SRL.
 
Agexcom voia să ridice pe 700 de metri pătraţi un bloc de şase etaje, cu spaţii comerciale şi apartamente, însă PUZ-ul era mare: peste 13,33 de hectare din zona de est a bulevardului Alexandru Lăpuşneanu, una dintre principalele artere care traversează oraşul. Amplasamentul construcţiei este pe bulevardul Alexandru Lapuşneanu, zona blocurilor 18 şi 20, având numărul cadastral 19277 şi o suprafaţă totală de 718,20 mp, aparţinând SC Agexcom International Ltd SRL.
 
Aşa cum arătam şi într-o ediţie anterioară, intervenţia Prefecturii vine la sesizarea Inspectoratului Regional în Construcţii Sud-Est - Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa, înregistrată la Instituţia Prefectului cu nr. 1126/2018. Facem menţiunea că pe aceeaşi speţă la Prefectura Constanţa a depus o petiţie şi Asociaţia „Constanţa Altfel“.
 
Mai multe despre Agexcom International Ltd SRL. pot fi citite accesând linkurile de mai jos:
 
Un afacerist asociat cu un coinculpat al lui Mazăre în Dosarul Retrocedărilor demarează investiţii imobiliare pe Lăpuşneanu
 
PUZ-ul care a „devorat“ spaţiile verzi de pe bulevardul Lăpuşneanu din Constanţa, atacat în instanţă de Instituţia Prefectului!

 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii