Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații de la Tribunalul Constanța au anulat parțial un PUZ important dintr-o zonă extrem de aglomerată din punct de vedere al investițiilor imobiliare

ro

23 Aug, 2021 00:00 3748 Marime text
  • PUZ-ul care viza și o investiție a  Agexcom International Ltd SRL, anulat parțial de magistrații de la Tribunalul Constanța
  • În ședința din 20.08.2021, magistrații au admis cererea de chemare în judecată, formulată de reclamantul Instituția Prefectului județului Constanța, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Constanța, Agexcom Internațional LTD SRL și intervenienții în numele alte persoane sunt: SC Cambela Prod SRL, Asociația Constanța Altfel și Comprest Util
  • Tribunalul Constanța a anulat în parte Hotărârea nr. 102/30.04.2015
  • Decizia nu este definitivă, cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare
 


 
Magistrații de la Tribunalul Constanța au admis intervenția juriștilor de la Prefectura Constanța în dosarul nr. 2900/118/2018*, înregistrat pe rolul secţiei de contencios administrativ şi fiscal, având ca obiect  „anulare act administrativ”.

Pârâți în dosar sunt Consiliul Local al Municipiului Constanța iar intervenienți în numele alte persoane sunt: SC Cambela Prod SRL, Asociația Constanța Altfel și Comprest Util.

În ședința din 20.08.2021, magistrații din completul CA6 au admis cererea de chemare în judecată, astfel cum obiectul acesteia a fost precizat, formulat de reclamantul Instituția Prefectului județului Constanța, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Constanța, Agexcom Internațional LTD SRL și intervenienții în numele alte persoane sunt: SC Cambela Prod SRL, Asociația Constanța Altfel și Comprest Util.

Totodată, magistrații au respins ca neîntemeiate, cererile de intervenţie accesorie formulate de intervenienţii accesorii SC Cambela Prod SRL și Comprest Util dar în schimb, au admis cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul accesoriu Asociația Constanța Altfel.
Magistrații de la Tribunalul Constanța au anulat în parte Hotărârea nr. 102/30.04.2015 (vezi „secțiunea documente”) privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -zona delimitată de b-dul Aurel Vlaicu, strada Soveja, b-dul Al. Lăpuşneanu, aleea Umbrelor şi aleea Melodiei, terenuri proprietate publică şi privată adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa, respectiv exclusiv în referire la Coeficientul de Utilizare al Terenului (C.U.T.) stabilit pentru amplasamentul situat la nr. 183B inclus în Z.R.L.5(f). Ia act că în prezenta cauză reclamantul nu a solicitat acordarea cheltuielilor de judecată.

Decizia nu este definitivă, cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, cererea pentru exercitarea căii de atac urmând a se depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Vă reamintim, în 2015, consilierii liberali şi ţărănistul Tudorel Chesoi s-au abţinut de la vot, în cadrul şedinţei aparatului administrativ al municipiului Constanţa, în cazul proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal - zona delimitată la nord de bulevardul Aurel Vlaicu, la vest de aleea Umbrelor şi aleea Melodiei, la sud de str. Soveja şi la est de bd. Al.Lăpuşneanu, iniţiator SC Agexcom Internaţional SRL.

Fostul consilier local liberal Radu Matei a explicat la acel moment că, în viziunea liberalilor, zona la care se face referire în proiect este deja foarte aglomerată din punct de vedere urban. El a precizat că municipiul Constanţa are nevoie de mai multe spaţii verzi.
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Prefectura Constanța pierde procesul cu CLM Constanța. Dosarul viza o investiție a firmei Cambela Prod SRL

Asociaţia „Constanţa Altfel“ cere magistraților de la Curtea de Apel anularea unei investiții imobiliare autorizată de primărie și realizată de Cambela Prod

 Prefectura Constanţa cere anularea unui PUZ. Vizată, Cambela Prod SRL (document)
 
Unul dintre ei a făcut în 2006 schimb de terenuri cu Primăria Constanţa Cine sunt agenţii economici supraimpozitaţi de Consiliul Local Municipal

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii