Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instituţia Prefectului, recurs pentru revocarea PUZ-ului care a „devorat“ spaţiile verzi de pe bulevardul Lăpuşneanu din Constanţa

ro

01 Nov, 2021 00:00 2368 Marime text
  • În luna aprilie a anului 2015, Consiliul Local Municipal adopta hotărârea cu nr. 102 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, strada Soveja, bulevardul Al. Lăpuşneanu, aleea Umbrelor şi aleea Melodiei din municipiul Constanţa
  • Pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona Dobrogea, urma să fie ridicat un bloc S+P+4E, cu parcare în subteran şi spaţii comerciale la parter
  • Dezvoltator, SC Agexcom Internaţional Ltd SRL
  • Pe finalul lunii octombrie, Instituția Prefectului județului Constanța a declarat recurs în dosarul nr. 2900/118/2018*
  • Dosarul este înregistrat pe rolul secției a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Curții de Apel Constanța

 
În luna aprilie a anului 2015, Consiliul Local Municipal adopta hotărârea cu nr. 102 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, strada Soveja, bulevardul Al. Lăpuşneanu, aleea Umbrelor şi aleea Melodiei din municipiul Constanţa.
 
La acel moment, consilierii liberali şi Tudorel Chesoi, consilier independent, s-au abţinut de la vot, în cadrul şedinţei aparatului administrativ al municipiului Constanţa.
 
Mai exact, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona Dobrogea, urma să fie ridicat un bloc S+P+4E, cu parcare în subteran şi spaţii comerciale la parter. Dezvoltator, SC Agexcom Internaţional Ltd SRL. Agexcom voia să înalţe pe 700 de metri pătraţi un bloc de şase etaje, cu spaţii comerciale şi apartamente, însă PUZ-ul era ceva mai larg: peste 13,33 de hectare din zona de est a bulevardului Alexandru Lăpuşneanu, una dintre principalele artere care traversează oraşul.

Amplasamentul construcţiei este pe bulevardul Alexandru Lapuşneanu, zona blocurilor 18 şi 20, având numărul cadastral 19277 şi o suprafaţă totală de 718,20 mp, aparţinând SC Agexcom International Ltd SRL.
 
După trei ani de la adoptare, respectiv în 2018, PUZ-ul a fost atacat în instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Constanţa de Instituţia Prefectului. Pe data de 2 noiembrie 2018, Tribunalul Constanţa a respins acţiunea Prefectului Judeţului Constanţa, ca fiind tardivă.
 
Pe data de 20 decembrie 2018, Prefectul Judeţului Constanţa a contestat decizia Tribunalului Constanţa la Curtea de Apel. 
 
Procesul a fost retrimis spre rejudecare și abia anul acesta a ajuns din nou în faza de recurs, cum veți vedea mai jos.


În dosarul nr. 2900/118/2018, care are ca obiect anularea actului administrativ din 2015, pârâţi sunt Consiliul Local al Municipiului şi SC Agexcom International LTD SRL.

Intervenţia Prefecturii s-a făcut la sesizarea Inspectoratului Regional în Construcţii Sud-Est - Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa, înregistrată la Instituţia Prefectului cu nr. 1126/2018. Facem menţiunea că pe aceeaşi speţă la Prefectura Constanţa a depus o petiţie şi Asociaţia „Constanţa Altfel“.  

Pe finalul lunii octombrie, Instituția Prefectului județului Constanța a declarat recurs în dosarul nr. 2900/118/2018*.

Dosarul este înregistrat pe rolul secției a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Curții de Apel Constanța.

Magistrații nu au stablit un termen pentru judecarea recursului. Vom reveni.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Prefectul Judeţului Constanţa solicită anularea PUZ-ului care a „devorat“ spaţiile verzi de pe bulevardul Lăpuşneanu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii