Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea unui constănţean care ar fi vrut să mituiască un poliţist bulgar

ro

27 Jun, 2018 00:00 2083 Marime text
Judecătorii din Tribunalul Constanţa şi-au motivat decizia prin intermediul căreia au dispus condamnarea unui cetăţean, pentru că ar fi mituit un poliţist bulgar. Inculpatul a luat doi ani şi trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită. Instanţa a confiscat suma de 30 de euro şi 10 leva.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen în apelul dosarului a fost stabilit pentru luna octombrie.
 
În actul de sesizare a instanţei se arată că, aproape de finele anului 2015, inculpatul a fost oprit pe raza municipiului Kavarna şi a oferit 30 euro şi 10 BGN (leva) unui poliţist - agent de circulaţie, din unitatea regională MAI din Kavarna, pentru a nu întocmi procesul-verbal de constatare a unei contravenţii conform Legii de circulaţie, faptă prevăzută de art. 304, alin. 1 - Cod penal bulgar.
 
Fiind audiat, inculpatul a recunoscut că a remis bani poliţiştilor, precizând că aceştia erau daţi cu titlu „banii de amendă“.
 
De menţionat că cel în cauză are antecedente penale pentru infracţiuni similare infracţiunii de tâlhărie şi alte fapte de violenţă şi contra patrimoniului săvârşite pe teritoriul Italiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii