Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:08 09 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea tulceanului condamnat în Suedia pentru viol brutal. Date din anchetă

ro

04 Mar, 2021 00:00 1252 Marime text
  • Pe data 16 mai 2018, procurorii Parchetului din Norro lt – Suedia au emis mandatul european de arestare pe numele tânărului inculpat, acesta fiind domiciliat în orașul Babadag, județul Tulcea.
  • În sarcina tulceanului se reține că la data de 25 februarie 2017, în timp ce se afla în localitatea Jarfalla, districtul Jarfalla - Suedia, împreună cu o altă persoană, prin constrângere, au transportat cu un autoturism, persoanele vătămate (...) într-o locație izolată.

Un tânăr, de 22 de ani, din orașul Babadag, județul Tulcea, condamnat de Tribunalul Attunda – Suedia pentru comiterea infracțiunii de viol calificat (conform Codului penal suedez) își va executa pedeapsa într-un penitenciar din România.

Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au recunoscut sentința penală pronunțată de Tribunalul Attunda – Suedia, prin care tânărului i-a fost aplicată pedeapsa de patru ani de închisoare (1460 de zile închisoare), pentru comiterea infracțiunii de viol calificat, conform Codului penal suedez (două fapte materiale) și incriminată de legea penală română ca infracțiune de viol.

Magistrații din Constanța au dispus executarea pedepsei rezultante de patru ani închisoare aplicată condamnatului prin hotărârea penală recunoscută într-un penitenciar din România.

Decizia Curții de Apel Constanța nu este definitivă.

De precizat că în luna iunie 2018, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa privind luarea măsurii arestării în vederea predării a persoanei solicitate, față de care s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile.

Ulterior, în iulie 2018, Curtea de Apel Constanța a admis cererea de punere în executare a mandatului european de arestare privindu-l pe tânărul tulcean

În sarcina tânărului inculpat se reține că la data de 25 februarie 2017, în timp ce se afla în localitatea Jarfalla, districtul Jarfalla - Suedia, împreună cu o altă persoană, prin constrângere, au transportat cu un autoturism, persoanele vătămate (...) într-o locație izolată.

În acest loc, spun oamenii legii, cei doi au exercitat violențe asupra victimelor, prin lovire cu pumnii și picioarele, prin strângere de gât, prin imobilizare și au întreținut o perioadă lungă de timp, prin constrângere și violență raporturi sexuale și acte sexuale de aceeași natură cu cele două victime.


Această faptă constituie infracțiunea de viol calificat (viol brutal) prev. de art. 6 secțiunea 1 din Codul penal suedez, pedeapsa maximă prevăzută de lege fiind de 10 ani închisoare. Fapta penală descrisă în conținutul mandatului european de arestare este incriminată și de legea penală română, respectiv infracțiunea de viol prev. de art. 218 alin. 1 și alin. 3 lit. f din Codul penal (pedeapsa maximă prevăzută de lege fiind închisoarea de la 5 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi).

În fața judecătorilor constănțeni, tulceanul a declarat că nu este vinovat de comiterea faptei imputate.

Mai precizăm faptul că cel în cauză nu se află la prima condamnare. Judecătoria Tulcea a decis condamnarea inculpatului la zece luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.


Citește și

Constănțeanul acuzat că și-a violat cele două fiice vitrege, timp de șapte ani, nu mai suportă arestul

Sentință finală în cazul violatorului din Pecineaga!
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii