Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:29 18 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii au refuzat mita! Undă verde pentru judecata lui Lili Ciprian Ioneticu

ro

31 Aug, 2017 00:00 823 Marime text
Începe judecata lui Lili Ciprian Ioneticu, în vârstă de 35 de ani, din satul Dorobanţu, comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, suspectat de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (cu permisul anulat), dar şi de dare de mită.
 
Ieri, Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 1273/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpatul Lili Ciprian Ioneticu, trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere (cu permisul anulat) şi dare de mită. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus începerea judecăţii cauzei. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că, la data de 19 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul Lili Ciprian Ioneticu, în vârstă de 35 de ani, din satul Dorobanţu, comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa.
 
Conform magistraţilor, „în urma unui control rutier efectuat de organele de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Nicolae Bălcescu, la data de 15 iunie, inculpatul a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice din satul Dorobanţu, deşi avea permisul de conducere anulat de instanţele de judecată gălăţene, în urma comiterii unei alte infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere (conducere a unui autoturism sub influenţa alcoolului)“.
 
„Fiind condus la Postul de Poliţie Nicolae Bălcescu, inculpatul le-a promis celor doi lucrători de poliţie constatatori o sumă de bani, pentru ca aceştia să nu continue cercetările în vederea tragerii sale la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană fără permis de conducere. Întrucât agenţii de poliţie au sesizat imediat organele de urmărire penală anticorupţie competente cu un denunţ, la data de 19 iunie, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, delegaţi de procuror în acest sens, l-au depistat în flagrant pe inculpat în sediul Postului de Poliţie Nicolae Bălcescu când a remis suma de 1.900 de lei şi 300 de euro promisă poliţiştilor denunţători, cu scopul ca aceştia din urmă să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu“, se mai arată în actele procurorilor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii