Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist din Mangalia, în proces cu ANI. Inspectorii de integritate au spus că a fost în incompatibilitate

ro

29 May, 2023 00:00 1571 Marime text
  • În cazul polițistului Adrian Buzică, din cadrul Poliției Municipiului Mangalia, ANI a anunțat că acesta s-ar fi aflat în incompatibilitate.
Judecătorii Curții de Apel Constanța vor deschide luni, 29 mai 2023, procesul în care polițistul Adrian Buzică, din Mangalia, a solicitat anularea raportului de evaluare întocmit de inspectorii Agenției Naționale de Integritate.
 
Inițial, dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel București, dar judecătorii din Capitală l-au declinat la Constanța, după ce au admis excepția necompetenței teritoriale a instanței.
 
În luna aprilie, Curtea de Apel Constanța a decis amânarea cauzei pentru ca reclamantul să timbreze cererea de repunere pe rol a cauzei.
 
Amintim, pe data de 23 iulie 2021, Agenția Națională de Integritate a anunțat constatarea averii nejustificate, a stării de incompatibilitate sau a conflictului de interese de natură administrativă în cazul mai multor funcționari publici.
 
În cazul polițistului Adrian Buzică, din cadrul Poliției Municipiului Mangalia, ANI a anunțat că acesta s-ar fi aflat în incompatibilitate întrucât „î perioada 22 decembrie 2017 – 06 mai 2020, (...) a deținut și exercitat simultan cu funcția publică cu statut special de agent de poliție rutieră și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale, activitățile desfășurate de către acesta în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuțiile exercitate în calitate de funcționar public cu statut special“.
 
„Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, au spus atunci inspectorii de integritate.
 
„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“, au mai spus la momentul respectiv reprezentanții ANI.
 
Acum, decizia pe care o va lua în cauză Curtea de Apel Constanța va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea, la judecată cu Agenția Națională de Integritate, la Curtea de Apel Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii