Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist din Mangalia contra inspectorilor de integritate. Începe procesul!

ro

05 May, 2021 00:00 1141 Marime text
  • Dosarul are indicativul 1565/118/2021 și urmează să fie analizat de judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal la data de 28 mai 2021, de la ora 12.00.
  • Ionel Claudiu Doicaru este reclamant în proces, iar Agenția Națională de Integritate este pârât.
  • Potrivit ANI, Ionel Claudiu Doicaru, „în perioada 22 decembrie 2017 – 07 mai 2020, a deținut și exercitat simultan funcția publică cu statut special (polițist rutier) și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale“.
Tribunalul Constanța a fixat prima înfățișare în procesul în care un polițist din Mangalia, despre care inspectorii de integritate au spus că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate timp de mai mulți ani, a chemat în judecată instituția.

Dosarul are indicativul 1565/118/2021 și urmează să fie analizat de judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal la data de 28 mai 2021, de la ora 12.00.

Amintim, cauza a fost înregistrată la instanță la data de 26 februarie 2021 și potrivit datelor oficiale, Ionel Claudiu Doicaru este reclamant în proces, iar Agenția Națională de Integritate este pârât.

Obiectul dosarului este reprezentat de „litigiu privind funcționarii publici (Legea nr. 188/1999)“.

În acest sens amintim, de asemenea, că, la data de 18 februarie 2021, ANI a remis un comunicat de presă în care se arată că „Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a opt persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010“.
 

Ce a spus ANI legat de polițist

Printre persoanele vizate de informațiile transmise de ANI se numără și Ionel Claudiu Doicaru, „funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Poliția Municipiului Mangalia“, legat de care inspectorii de integritate spun că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.

Se arată în comunicatul remis de ANI că Ionel Claudiu Doicaru, „în perioada 22 decembrie 2017 – 07 mai 2020, a deținut și exercitat simultan funcția publică cu statut special (polițist rutier) și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.

Totodată, se face precizarea că „Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare“.

Așa cum am precizat, în prezent, polițistul din Mangalia a dat în judecată ANI, iar hotărârea pe care o va pronunța, în primă instanță, Tribunalul Constanța, poate fi atacată la instanța superioară.

Cazul va fi analizat la data de 28 mai 2021, de la ora 12.00.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

ANI solicită invalidarea mandatului unui consilier local PNL din localitatea Comana, județul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii