Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:35 26 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist din Constanța amenințat cu moartea! A amendat un bărbat pentru nepurtarea măștii de protecție. Ce au decis judecătorii

ro

23 Jun, 2021 09:46 850 Marime text
 
Constănțeanul acuzat că a amenințat cu moartea un agent de poliție, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, spunându-i că îi va tăia gâtul când îl va prinde, pe motiv că aceasta l-a sancționat contravențional pentru nepurtarea măștii de protecție în sediul unei instituții publice, rămâne în stare de arest la domiciliu!
 
Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp de Judecătoria Constanța.
 
Hotărârea poate fi contestată.
 
Recent, cel în cauză, respectiv Romică Danciu, în vârstă de 51 ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru ultraj.
 
Conform procurorilor, la data de 29 martie 2021, în jurul orei 22:00, inculpatul, în timp ce se afla în sediul Secției 2 Poliție Constanța, i-ar fi adus amenințări cu moartea unui agent de poliție, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, spunându-i că îi va tăia gâtul când o va prinde, pe motiv că aceasta l-a sancționat contravențional pentru nepurtarea măștii de protecție în sediul unei instituții publice.
 
„La data de 08.04.2021, în jurul orei 18:30, în timp ce se afla în același sediu de poliție, i-a declarat verbal și în scris lucrătorului de poliție (...), aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, că în cazul în care organele statului nu vor lua măsuri pentru (...) va ucide dealerii de droguri, poliția antidrog, procurorii sau judecătorii, chiar și cu riscul de a fi condamnat“, conform procurorilor.
 
Pe data de zece aprilie 2021, Judecătoria Constanța a decis arestarea preventivă a bărbatului.
 
Pe data de 29 aprilie 2021, Judecătoria Constanța a înlocuit măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat cu cea a arestului la domiciliu.

 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii