Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politist Condamnare Justitie Un polițist din Tulcea riscă să ajungă în închisoare! Cazul a ajuns la Curtea de Apel Constanța

ro

14 Mar, 2023 00:00 1419 Marime text
  • Inculpatul, agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea ar fi primit, spun procurorii, sume de bani necuvenite pentru sine, lăsând a se înţelege că are influenţă asupra funcţionarului competent din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea care urma să testeze pe numiţii (...) în vederea obţinerii permisului de conducere.
  • Mai mult, spun anchetatorii, polițistul ar fi promis că va interveni pe lângă funcţionarul respectiv pentru a-i promova pe cei trei candidaţi la proba practică, suma de bani primită de traficantul de influenţă a fost de câte 900 lei în cazul candidaţilor (...), respectiv de 200 euro în cazul altui candidat.
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cazul agentului de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea (la data presupusei fapte), condamnat cu executare, în primă instanță, pentru trafic de influenţă în formă continuată și luare de mită, a ajuns la Curtea de Apel Constanța.

La începutul lunii februarie 2023, Tribunalul Tulcea a decis condamnarea inculpatului la 4 ani de închisoare cu executare.

Nemulțumit, inculpatul a contestat decizia tribunalului la Curtea de Apel Constanța. Curtea a stabilit primul termen pentru finele lunii septembrie 2023.

Oricare va fi decizia Curții, aceasta va fi definitivă!

În actul de sesizare a instanței se arată, pe scurt, conform portal jurisprudență, că inculpatul, agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea, în intervalul de timp martie-mai 2018 ar fi primit de la numiţii (...) sume de bani necuvenite pentru sine, indirect (prin intermediul inculpatului (...)), lăsând a se înţelege că are influenţă asupra funcţionarului competent din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea care urma să testeze pe numiţii (...) în vederea obţinerii permisului de conducere, promiţând totodată că va interveni pe lângă funcţionarul respectiv pentru a-i promova pe cei trei candidaţi la proba practică, suma de bani primită de traficantul de influenţă a fost de câte 900 lei în cazul candidaţilor (...), respectiv de 200 euro în cazul candidatului (...).

Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Opt ani de închisoare pentru un fost polițist din Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii