Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu executare pentru un fost rutierist, din Tulcea! Se cere rejudecarea dosarului, la Constanța

ro

11 Jan, 2024 17:00 788 Marime text
 
 
  • Fostul polițist rutier și-ar fi însușit pe nedrept - spun procurorii - suma de 3.300 de lei reprezentând sume aplicate cu titlu de sancțiuni contravenționale în baza a 15 procese-verbale de contravenție și încasate pe loc de agentul constatator de la contravenienţi.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți cu cererea de rejudecare a dosarului în care un fost rutierist, din Tulcea, a primit 3 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie – pedeapsa fiind obținută prin contopirea cu o altă pedeapsă. Instanța de apel a fixat primul termen pentru începutul lunii februarie 2024.
 
Fostul rutierist și-ar fi însușit pe nedrept - spun procurorii - suma de 3.300 de lei reprezentând sume aplicate cu titlu de sancțiuni contravenționale în baza a 15 procese-verbale de contravenție și încasate pe loc de agentul constatator de la contravenienţi.
 
Aproape de jumătatea anului trecut, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a inculpatului.  
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Constanța au menținut decizia magistraților din Tulcea care au hotărât inițial condamnarea fostului rutierist la 3 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie – pedeapsa fiind obținută prin contopirea cu o altă pedeapsă.
 
Prejudiciul a fost acoperit de către inculpat
 
În motivarea deciziei, judecătorii din Tulcea arată, printre altele, că gradul de pericol social concret al infracțiunii de delapidare în varianta săvârșită de către inculpat este unul mediu, dată fiind modalitatea de săvârşire a acesteia, cuantumul prejudiciului produs, precum şi faptul că acesta a fost recuperat.
 
De altfel, spun judecătorii, s-a constată că prejudiciul a fost acoperit de către inculpat chiar din faza de urmărire penală, respectiv prin chitanţele prin care inculpatul a depus direct la Trezorerie - 105 lei și 3.224 lei.
 
În trecut, fostul polițist a mai fost condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
Rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro.
 
Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Se cer daune de 30 de milioane de euro
Achitare pentru un medic anestezist din Constanța acuzat de moartea unei paciente


 
Polițist acuzat că ar fi dezvăluit unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța! Mâine, primul termen în apel

 
Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii