Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 400 de judecători solicită trasferul la alte instanțe! Cine sunt magistrații din Constanța (LISTĂ)

ro

31 Oct, 2023 17:00 2323 Marime text
 
 
 
  • Judecătorul Gabriel Mustaţă cere să fie transferat la Curtea de Apel Constanța. El a judecat dosarul în care Adrian-Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, a fost deferit justiției de procurorii DNA, dar și cel privind terenurile din Portul Tomis, din municipiul Constanța.
  • În acest ultim dosar, magistratul a decis achitarea în primă instanță atât a lui Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, cât și a Marcelei Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa).
  • Judecătorul Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, delegat pe una dintre cele două funcții de vicepreședinte al Tribunalului Constanța, solicită transferul la Tribunalul Constanța.
  • Magistratul a decis, în iunie 2022, pe când se afla la Judecătoria Medgidia, condamnarea în primă instanță primarului Valentin Vrabie, din Medgidia, la un an și șapte luni închisoare cu executare.
  • Ulterior, Curtea de Apel Constanța a modificat sentința de condamnare a primarului Vrabie, hotărând, la data de 10 octombrie 2023, definitiv, condamnarea edilului la închisoare cu suspendare.
 
Consiliul Superior al Magistraturii a publicat situația cererilor de transfer a judeecătorilor pentru etapa I, perioada octombrie – noiembrie 2023.
 
Conform CSM, în cadrul acestei sesiuni s-au înscris 426 de judecători, din care mai bine de 20 sunt din Constanța.
 
Astfel, potrivit datelor oficiale, Ștefana Chitic, de la Judecătoria Constanța, solicită transferul la Judecătoria Piatra-Neamț.
 
În continuare:
 
Poenar Ciochină Otilia, de la Judecătoria Constanța, solicită transferul la Judecătoria Brașov.
 
Anicăi Ruxandra Maria, de la Judecătoria Constanța, solicită transferul la Judecătoria Sectorului 1 București, la Judecătoria Sectorului 2 București, Judecătoria Sectorului 3 București, Judecătoria Sectorului 4 București, Judecătoria Sectorului 5 București sau la Judecătoria Sectorului 6 București.
 
Bîțic Beatrice Maria, Bobei Florin Cosmin, de la Judecătoria Medgidia, Micu Innana, Oltean Ioana Roxana, Răducan Oana, Istrate Diana Cezara, Popescu Octavian, Stoian Adriana, Davidescu Andrei Nicolae și Farcaș Carmen Mihaela, de la Judecătoria Constanța, solicită transferul la una dintre cele șase judecătorii din București.
 
Asta în timp ce Comănescu Adrian Silviu, de la Judecătoria Mangalia, solicită transferul la Judecătoria Sectorului 3 București
 
Mai departe, Buzilă Corina Andreea, de la Judecătoria Măcin, solicită transferul la Judecătoria Sectorului 1 București, la Judecătoria Sectorului 2 București, Judecătoria Sectorului 3 București, Judecătoria Sectorului 4 București, Judecătoria Sectorului 5 București sau la Judecătoria Sectorului 6 București.
 
Iliescu Maria Daniela, de la Judecătoria Tulcea, solicită transferul la Judecătoria Roșiorii de Vede, la Judecătoria Sectorului 2 București, Judecătoria Sectorului 3 București, Judecătoria Sectorului 4 București sau la Judecătoria Sectorului 6 București
 
Mustață Gabriel, Tudor Iuliana și Turcu Monica Constantina, de la Tribunalul Constanța, solicită transferul la Curtea de Apel Constanța.
 
Ardeleanu Oana Cristina, Nemeth Mara Isabela și Codreanu Maria Roxana, de la Judecătoria Constanța, solicită transferul la Tribunalul Constanța.
 
Croitoru Marius Cătălin, de la Judecătoria Medgidia, solicită transferul la Tribunalul Constanța
 
Alexe Marina Daniela, de la Judecătoria Fetești, solicită transferul la Judecătoria Constanța.   
 
Palcău Laurian, de la Judecătoria Tulcea, solicită transferul la Judecătoria Constanța sau la Judecătoria Medgidia.
 
Vasile Ruxandra, de la Judecătoria Galați, solicită transferul la Judecătoria Constanța, la Judecătoria Medgidia sau la Judecătoria Hârșova
 
În final, Cătălin Jigău, până de curând judecător în Curtea de Apel Constanța, fost președinte al Judecătoriei Constanța, transferat la Tribunalul Militar Iași, începând cu data de 01.09.2023, solicită transferul la Curtea Militară de Apel București.
 
Dosare mediatizate
 
În prezent, magistratul Gabriel Mustaţă judecă dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, cauză în care DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa.
 
Gabriel Mustaţă a mai judecat dosarul în care Adrian-Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, a fost deferit justiției de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.
 
Un alt dosar judecat de Gabriel Mustaţă a fost cel privind terenurile din Portul Tomis, din municipiul Constanța, cauză în care a decis achitarea atât a lui Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, cât și a Marcelei Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), pe motiv că faptele imputate de procurori nu sunt prevăzute de legea penală. În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, primul termen fiind stabilit pentru data de 12 decembrie 2023.
 
Judecătorul Marius Cătălin Croitoru este, în prezent, președintele Judecătoriei Medgidia și este delegat pe una dintre cele două funcții de vicepreședinte al Tribunalului Constanța.
 
Când se afla la Judecătoria Medgidia, magistratul a dispus, în primă instanță, pe
 
La data de 28 iunie 2022, Marius Cătălin Croitoru, pe când se afla la Judecătoria Medgidia, a decis condamnarea în primă instanță a primarului Valentin Vrabie, din Medgidia, la un an și șapte luni închisoare cu executare.
 
Ulterior, completul format din magistrații Ileana Anastasiu, Marius Cristian Epure și Ștefania Pîrlogea, de la Curtea de Apel Constanța a modificat sentința de condamnare a primarului Vrabie, hotărând, la data de 10 octombrie 2023, definitiv, condamnarea primarului la închisoare cu suspendare.
 
Mai precizăm că, recent, în calitate de judecător al Tribunalul Constanța, Marius Cătălin Croitoru a menținut o soluție de clasare emisă de procurorii D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa față de primarul municipiului Constanța Vergil Chiţac și prefectul județului Constanța Silviu Coşa.
 
Primarul Vergil Chiţac și prefectul Silviu Coşa, clasare de la DNA menținută de Tribunalul Constanța! Ce spune edilul. Minută
 
În trecut, judecătorul Cătălin Jigău a avut în atenție dosarul în care familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, a fost acuzată că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, dar și cazul fostului primar din Techirghiol, Viorel Adrian Stan, acuzat de DNA de luare de mită.
                         
Mai amintim, pe 21 septembrie 2022, completul format din judecătorii Damian Marius Mitea și Cătălin Jigău, de la Curtea de Apel Constanța, au decis ca dosarul în care Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței, și Marcela Enache, fostul secretar al municipiului Constanța, au fost trimiși în judecată de DNA Constanța, să se întoarcă la procurori.
 
Ulterior, Marcela Enache, fostul secretar al municipiului Constanța, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, iar față de Radu Mazăre au fost clasate cercetările.
 
Cătălin Jigău mai judeca și dosarul în care Cristian Radu, primar al municipiului Mangalia, județul Constanța, a fost trimis în judecată de procurorii DNA.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Judecătorul Cătălin Jigău, de la Curtea de Apel Constanța, pleacă la Tribunalul Militar Iași! (DOCUMENTE)

Oficial, de la CSM
Judecătorul Marius Cătălin Croitoru, preșdintele Judecătoriei Medgidia, menținut vicepreședinte delegat al Tribunalului Constanța


 
Ultima oră!
Judecătorul Marius Cristian Epure, fost președinte al Curții de Apel Constanța, „undă verde“ de la CSM pentru pensionare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii