Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse! Percheziții la China Mall, în Constanța și Ilfov! Polițiștii acuză - prejudiciu de peste 6.000.000 de lei! (FOTO+VIDEO)

ro

27 Dec, 2023 07:59 3973 Marime text
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
  • Mai menționăm că am încercat să obținem un punct de vedere de la oficialii Lin Shopping Center SRL, însă demersul nostru nu a fost posibil. Și asta pentru că la numărul de telefon pus la dispoziție de Termene.ro nu a răspuns nimeni.
  • În cazul în care oficialii Lin Shopping Center SRL vor dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.    

În dimineața zilei de 27 decembrie 2023, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Ilfov, într-un dosar penal ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare în formă continuată.

Perchezițiile au loc la domiciliile unor persoane fizice și sediile sau punctele de lucru ale unor societăți comerciale, transmite IPJ Constanța. 

Presupusul prejudiciu cauzat este estimat la peste 6.800.000 de lei, informeză IPJ Constanța. 

„În fapt, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Constanța, având ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul de mărfuri provenite din China, în cursul anului 2023, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real, în cadrul operațiunilor comerciale derulate cu două societăți comerciale de tip fantomă, diminuând astfel patrimoniul societății“, se mai arată în informarea IPJ Constanța.


De asemenea, ar fi vândut faptic stocul de marfă existent, fără a înregistra operațiunile în contabilitate, mai precizează anchetatorii

La acțiune participă și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - IPJ Ilfov, polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Constanța, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

Potrivit unor surse, acțiunea ar viza cunoscute magazinele China Mall

Conform datelor noastre, societatea Lin Shopping Center SRL ar deține magazinele universale China Mall.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 27 decembrie 2023, SC Lin Shopping Center SRL a fost fondată în iulie 2014, se ocupă de comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare, are sediul pe strada Adamclisi, nr. 7A, Et. 1, Constanța, și punct la lucru tot la această adresă, etaj 2
 
Tot potrivit Termene, la aceeași adresă mai funcționează SC Tmall Commerce SRL.
 
SC Lin Shopping Center SRL este controlată de cinci asociați, respectiv: Lin Qiang, cu 50 %, Lin Rong, cu 15 %, Zhang Chenyu, cu 15 %, Lin Chenya, 10 %, și Zhang Chenjuan, cu 10 %, toți din China.
 
Ca administrator apare Lin Qiang.  
 
Lin Qiang mai apare în Lin Retail Shop SRL și în L&Z Smart Store Business SRL.
 
Pentru anul 2022, Lin Shopping Center SRL, cu 27 de angajați, a raportat o cifră de afaceri netă de 12.130.257 de lei, cu profit net de 551.412 de lei.

Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la oficialii Lin Shopping Center SRL, însă demersul nostru nu a fost posibil. Și asta pentru că la numărul de telefon pus la dispoziție de Termene.ro nu a răspuns nimeni. 

În cazul în care oficialii Lin Shopping Center SRL vor dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.    


Citește și:

Peste trei tone de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii Capitalei




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii