Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Surpriză uriașă“ Debutanta Hangzhou, câștigătoare la FIBA 3x3 World Tour - Constanta Masters 2023 (GALERIE FOTO)

ro

11 Sep, 2023 13:22 894 Marime text
 
 
 
Evenimentul sportiv FIBA 3x3 World Tour - Constanta Masters 2023, desfășurat, pentru prima dată în România și găzduit de arena amenajatî la City Park Mall din Constanța, a avut ca învingătoare echipa Hangzhou, din China.
 
Organizat de către CSM Constanța și Federația Română de Baschet și susținut de Primăria Municipiului Constanța, alături de o serie de parteneri, FIBA 3x3 World Tour - Constanta Masters 2023 a continuat tradiția evenimentelor internaționale de baschet 3×3 organizate la malul mării. 
 

Surpriză uriașă la Mastersul 3x3 de la Constanța: O debutantă a cucerit în premieră titlul în cel mai tare eveniment de baschet 3x3 organizat vreodată în România. Hangzhou din China, debutantă în circuitul mondial profesionist de baschet 3x3 FIBA 3x3 World Tour, a cucerit titlul la Constanța Masters și a încasat marele premiu în valoare de 40.000 de dolari, după ce a învins în finală Podgorica (Muntenegru). Evenimentul care s-a încheiat duminică seara la City Park Mall a fost organizat de CSM Constanța și Federația Română de Baschet și susținut de Primăria Municipiului Constanța. Pentru prima oară în istorie, Hangzhou câștigă o etapă din circuitul mondial profesionist FIBA 3x3 World Tour. Vladimir Trajkovic a fost desemnat MVP-ul competiției. Orașul nostru a fost în premieră gazda unei etape din circuitul FIBA3x3 World Tour iar publicul a fost la înălțime. Team is everything!, este mesajul CSM Constanța.

 
Clasamentul a arătat astfel: 1. Hangzhou (China), 2. Podgorica Kodio (Muntenegru), 3. Liman Huishan NE (Serbia), 4. Amsterdam HiPRO (Țările de Jos), 5. Antwerp TOPdesk (Belgia), 6. Raudondvaris Hoptrans (Lituania), 7. Princeton (SUA), Vienna (Austria), 9. Wuxi (China), 10. Krupanj (Serbia), 11. Fribourg (Elveția), 12. Constanta Arrow Sea (România), 13. Utrecht (Țările de Jos), 14. Wuhan (China), 15. Ostrow BM (Polonia), 16. Bialoleka Isetia (Polonia).

România a găzduit în premieră o etapă din competiția supremă a baschetului 3x3, iar arena amenajată temporar la City Park Mall a fost arhiplină la majoritatea sesiunilor. Peste 5000 de spectatori în cele două zile de competiție, care au inclus și finalele circuitului național de baschet 3x3 au fost prezenți la acest adevărat festival dedicat sportului în aer liber. Copiii au avut în permanență o zonă dedicată cu jocuri cu tematică baschet, fanii s-au putut bucura de concursuri cu premii și acțiuni care au promovat activitățile fizice. Tinerii jucători de baschet 3x3 au avut ocazia de a fi în preajma starurilor din circuitul mondial într-o acțiune desfășurată la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, pe terenurile de sport care au fost recent amenajate de către CSM Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, se mai arată în comunicat.




Cinci dintre echipele clasate între primele 10 din lume au fost prezente la Constanța, printre care câștigătoarele ultimelor două etape din circuitul mondial, Raudondvaris (Lituania) și Antwerp (Belgia), dar în finală au ajuns două echipe debutante, Podgorica (Muntenegru) și Hangzhou (China).

Având în componență trei dintre jucătorii care cucereau în 2019 medaliile de bronz pentru Serbia la Campionatele Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret, echipa chineză a dominat finala în urma unei prestații de excepție a lui Vladimir Trajkovic, care a fost numit și MVP-ul turneului.

Ziua a doua a competiției a programat și un spectaculos concurs de slam-dunk, care a fost câștigat de polonezul Piotr Grabowski, prezent pentru al doilea an consecutiv la Constanța, după ce a participat și la finalele mondiale de tineret din 2022.

Pe lângă meciurile de baschet, atmosfera a fost întreținută de artiști ai circului Metropolitan, trupa de dans Prestige din Constanța și majoretele iSports din Ploiești.

Constanța Masters a reunit 16 echipe din 11 țări. Peste 700 de jucători s-au duelat în diverse competiții organizate în aproape 20 de țări pentru a obține calificarea la etapa de World Tour organizată în România. Evenimentul a fost preluat de către posturi TV din peste 50 de țări și a putut fi urmărit la nivel global prin intermediul canalului de YouTube al FIBA 3x3, cu peste 500.000 de abonați dar și prin intermediul Olympic Channel, atingând în total peste 10 milioane de vizualizări.

Concursul de shoot-out din cadrul WT Constanța Masters a fost câștigat de Hieronymus van der List, care a fost cel mai bun dintre participanți și a câștigat titlul și cec-ul puse în joc.   

FIBA 3x3 World Tour Constanța Masters a fost găzduit de City Park Mall și organizat de CSM Constanța și Federația Română de Baschet cu susținerea Primăriei Municipiului Constanța. Partenerii evenimentului au fost: Mastercard, Nike, Arrow Sea Trading, Celco, Catena, Horizon, Curățenie Profi și Kiss FM. Partenerii globali ai FIBA 3x3 World Tour sunt Wilson, Maurice Lacroix și Chooks To Go.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet) și captură https://worldtour.fiba3x3.com/                 
 
Citește și:

 
UPDATE
Start în FIBA 3x3 World Tour - Constanta Masters 2023, evenimentul care scrie istorie în România (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii