Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la IPJ Constanța. China Mall, în Constanța și Ilfov Percheziții într-un dosar penal cu prejudiciu de peste 6.000.000 de lei (VIDEO)

ro

28 Dec, 2023 14:11 1618 Marime text
  • Totodată, față de 3 dintre asociații societăților comerciale menționate s-au dispus măsuri asigurătorii pe părțile sociale deținute de aceștia.
 
În urma celor 8 percheziții efectuate ieri, 27 decembrie 2023, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au fost descoperite și ridicate documente financiar-contabile, 3 medii de stocare și 9 telefoane mobile, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Politie Judetean Constanța.
 
Totodată, față de 3 dintre asociații societăților comerciale menționate s-au dispus măsuri asigurătorii pe părțile sociale deținute de aceștia.
 
În urma probelor administrate în dosar a rezultat că, în perioada noiembrie 2020 - noiembrie 2023, administratorul unei societăți comerciale și-ar fi însușit elemente de patrimoniu, atât în interesul său, cât și pentru alții, prin interpunerea a două societăți comerciale ai căror administratori sau asociați erau rudele sale, prin vânzarea de mijloace fixe la subpreț, prin acordarea de salarii preferențiale rudelor și prin folosirea discreționară a stocului de marfă și a sumelor de bani din casieria societății.
 
Astfel, de la una dintre societățile comerciale de tip fantomă, administratorul firmei ar fi achiziționat mărfuri la prețuri supradimensionate, pe care le-ar fi vândut, la prețuri subdimensionate, către cealaltă societate comercială.
 
Totodată, una dintre societățile fictive ar fi înregistrat în contabilitate achiziții intracomunitare fictive în valoare de peste 730.000 de lei, în scopul prejudicierii bugetului consolidat al statului prin diminuarea impozitului pe profit.
                                                                                                                   
Reamintim că, la data de 28 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Ilfov, într-un dosar penal ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare în formă continuată.
 
Perchezițiile au avut loc la domiciliile unor persoane fizice și sediile sau punctele de lucru ale unor societăți comerciale.
 
Prejudiciul cauzat este estimat la peste 6.800.000 de lei.
 
În fapt, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Constanța, având ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul de mărfuri provenite din China, în cursul anului 2023, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real, în cadrul operațiunilor comerciale derulate cu două societăți comerciale de tip fantomă, diminuând astfel patrimoniul societății.
 
De asemenea, ar fi vândut faptic stocul de marfă existent, fără a înregistra operațiunile în contabilitate.
 
La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - IPJ Ilfov, polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Constanța, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța, a încheiat sursa citată.
 

 
Citește și:
Surse!: Percheziții la China Mall, în Constanța și Ilfov! Polițiștii acuză - prejudiciu de peste 6.000.000 de lei! (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii