Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Constanța, în dosare penale pentru înșelăciune și fals în declarații! (FOTO)

ro

14 Jul, 2023 10:06 1116 Marime text

La data de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 35 de percheziții domiciliare, în 6 dosare penale, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în declarații.

Perchezițiile domiciliare s-au desfășurat la locuințele a 6 persoane fizice și imobilele deținute de acestea.

Totodată, au fost puse în executare 4 mandate de aducere.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada martie 2022 – ianuarie 2023, persoanele în cauză ar fi indus în eroare reprezentanții unei instituții publice, prin formularea și depunerea de cereri la o instituție, prin care ar fi solicitat și obținut decontarea cheltuielilor de cazare și hrană pentru cetățeni străini aflați pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, în cererile formulate și depuse, ar fi fost menționată ca adevărată împrejurarea falsă că cetățenilor străini le-ar fi fost asigurată cazarea și hrana în imobilele pe care le dețin, deși cetățenii străini în cauză nu au intrat vreodată pe teritoriul României sau nu s-au aflat în România în perioada de referință indicată.

În acest mod, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 1.200.000 de lei., transmite IPJ Constanța. 

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, laptopuri, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.

Cercetările în dosar sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în declarații.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Poliției municipiului Constanța, Serviciului Criminalistic, Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța, Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale., a mai punctat sursa citată. 



foto: IPJ Constanța 


Citește și: Azilele groazei. Percheziții la domiciliu și punctele de lucru ale firmei pe care funcționau căminele de bătrâni închise la Eforie. Ce spun oficialii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii