Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Recursul Consiliului Local Constanța pentru Regulamentul Zonei Peninsulare, ajuns la Curtea de Apel

ro

30 Jan, 2023 00:00 1228 Marime text
Strada Aristide Karatzali, Peninsula Constanța
  • Recursul vizează hotărârea Tribunalului Constanța de a suspenda aplicarea regulamentului până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a acestuia.
  • În cursul lunii aprilie 2022, Curtea de Apel Constanța a mai decis, într-un alt dosar, suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a orașului, fiind respins, la momentul respectiv, recursul declarat atunci de Consiliul Local Constanța.
Pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța a fost înregistrat de curând recursul declarat de Consiliul Local Constanța, prin avocații săi, împotriva deciziei prime instanțe de a suspenda Regulamentul de acces în Zona Peninsulară.
 
Recursul vizează hotărârea Tribunalului Constanța de a suspenda aplicarea regulamentului până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a acestuia.
 
„Motivele invocate nu sunt de natură să determine efectul suspendării actului normativ“
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în motivele de recurs, puse la dispoziția ZIUA de Constanța de către surse apropiate cazului, avocații CLC au arătat, printre altele, că „de asemenea, contrar motivării instanței de fond, motivele invocate de reclamanți nu sunt de natură să determine efectul suspendării actului normativ, pentru că suspendarea reprezintă o situație de excepție, care se aplică în caz de invocare a unui motiv real de nelegalitate, nu pe baza unor interpretări personale ale reclamanților legate de situații și scenarii ipotetice, care nu au un corespondent în realitatea factuală și nu îi vizează pe reclamanți“.
 
Totodată, avocații CLC au mai spus că „în mod nelegal instanța de fond a reținut că în documentația aferentă adoptării hotărârii contestate trebuie să se regăsească avizul poliției rutiere, în condițiile în care acest aviz se eliberează ulterior adoptării hotărârii de către organul deliberativ“.
 
Au mai arătat avocații Consiliului Local în motivele de recurs: „cu referire la celelalte aspecte reținute de către instanța de fond ca reprezentând dovada pretinsului caz bine justificat, sub un prim aspect, nu este îndeplinită condiția vătămării, reclamanții invocând o serie de împrejurări ipotetice care nu îi privesc pe aceștia, iar, sub un al doilea aspect, motivele invocate de reclamanți nu fac dovada aparenței de nelegalitate a actului normativ“.
 
În proces, Consiliul Local Constanța este reprezent de avocatul Constantin Cojocaru, din cadrul Baroului București, și de Daniela Gheorghiu, din Baroul Constanța.
 
Acum, dosarul privind recursul a fost înregistrat la Curtea de Apel, Secția Contencios administrativ și fiscal, nefiind fixată încă data primei înfățișări.
 
Facem precizarea aici că, în cursul lunii aprilie 2022, Curtea de Apel Constanța a mai decis, într-un alt dosar, suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a orașului, fiind respins, la momentul respectiv, recursul declarat atunci de Consiliul Local Constanța.
 
În acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tribunalul Constanța, „urecheat“ de avocații Consiliului Local, pentru suspendarea Regulamentului de acces în Peninsulă
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii