Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:27 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă decizie în cazul lui Ilie Munteanu, primarul comunei tulcene Crişan, acuzat de luare de mită

ro

10 Jul, 2020 00:00 1339 Marime text
  • Primarul a fost arestat pe data de 4 aprilie de Tribunalul Tulcea, la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.


Tribunalul Tulcea a decis ieri ca Ilie Munteanu, primarul comunei tulcene Crişan, trimis în judecată pentru luare de mită, să rămână în stare de arest la domiciliu.


Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Minuta judecătorilor

„În temeiul art. 348 C.pr.pen., raportat la art. 207, alin. 6 C.pr.pen. Menţine măsura arestării la domiciliu a inculpatului Munteanu Ilie începând cu data de 9 iulie 2020. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 9 iulie 2020“.

Primarul a fost arestat pe data de 4 aprilie de Tribunalul Tulcea, la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.


Pe data de 3 aprilie, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au anunțat prinderea în flagrant a unei persoane, primar al unei comune din județul Tulcea, în timp primea, cu titlu de mită, suma de 10.000 lei, de la un bărbat, denunțător în cauză.


În fapt, denunțătorul, administrator al unei societăți comerciale, a primit spre executare un contract de lucrări de la o primărie din județul Tulcea, în schimbul căruia ar trebuit să îi remită primarului comunei suma de 20.000 lei, împărțită în două tranșe egale. Prima tranșă, în valoare de 10.000 lei a fost remisă în luna decembrie 2019 iar, ulterior, în luna martie 2020, acesta a formulat denunț la D.G.A. - Serviciul Județean Tulcea, denunț înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, fiind întocmit dosar de cercetare penală.


Citește și

Artistul Constantin Baraschi, omagiat la Muzeul de Artă tulcean

Fosta șefă a DSP Tulcea, condamnată în primă instanță. Ce s-a decis ieri la Constanța

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii