Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:07 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numiri noi pentru conducerea instanţelor constănţene. Reputaţia profesională a judecătorilor, pusă şi ea în discuţie

ro

16 Dec, 2019 00:00 815 Marime text

Preşedinţi vechi, vicepreşedinţi noi – toţi cu mandate nou-nouţe. Asta este ceea ce Consiliul Superior al Magistraturii pregăteşte pentru instanţele constănţene. În plus, acelaşi for superior al magistraţilor va pune în discuţie şi cererile de apărare a reputaţiei profesionale a judecătorilor, formulate de aceştia.
Concret, numirile noi se află pe ordinea de zi a primei şedinţe a Secţiei pentru procurori a CSM din această săptămână.


Printre noutăţi se află delegarea judecătoarei Adriana Ispas în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa. Aici este de menţionat, totodată, şi faptul că actualul vicepreşedinte al instanţei, judecătoarea Eleni Cristina Marcu, a fost recent admisă la interviul pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.


Pentru a reveni la noile numiri în funcţiile de conducere, printre acestea se află numirea judecătorilor Iulia Laura Opariuc-Dan, Chiraţica Enache şi, respectiv, Lucian Lică, în funcţiile de preşedinţi ai secţiilor Tribunalului Constanţa. Mai exact, magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan va fi numită în funcţia de preşedinte al Secţiei contencios administrativ şi fiscal, judecătoarea Chiraţica Enache va fi numită la Secţia I Civilă a instanţei, iar magistratul Lucian Lică – preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului. De menţionat că cei trei magistraţi asigurau oricum aceste funcţii de conducere, fiind delegaţi de către CSM.


În ce priveşte Curtea de Apel Constanţa, judecătorul Valentin Damian Mitea va fi numit în funcţia de preşedinte al Secţiei penale şi pentru cauze cu minori şi de familie a instanţei.
Totodată, actualul preşedinte al Judecătoriei Babadag, magistratul Vlad Andrei Ardeleanu şi-a exprimat opţiunea de a îşi desfăşura activitatea la Tribunalul Constanţa după încetarea mandatului în funcţia de conducere. Solicitarea sa va fi analizată de aceeaşi Secţie pentru judecători a CSM, în cadrul aceleiaşi şedinţe.


Nu în ultimul rând, membrii Secţiei pentru judecători vor pune în discuţie şi cererile de apărare a reputaţiei profesionale a magistraţilor constănţeni. Concret, aceştia vor analiza Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 19-2403/2019 privind cererile de apărare a reputaţiei profesionale formulate de judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa.Citeşte şi:

Cu cât a fost notat preşedintele Curţii de Apel Constanţa la interviul pentru Înalta Curte. Ce note au luat ceilalţi
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii