Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi detalii după deschinderile la o locație de lux din București!

ro

05 Aug, 2024 15:17 981 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: Poliția Română
Poliţia a făcut, duminică, 04 august 2024,  percheziţii domiciliare în Sectorul 2 al Capitalei, la mai multe adrese. 

În perioada martie-august 2024, 16 inculpați ar fi înlesnit practicarea prostituției de mai multe persoane de sex feminin, iar unii dintre inculpați ar fi obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției, în cuantum de aproximativ 160.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că, persoanele care ar fi înlesnit practicarea prostituției și-au desfășurat activitatea pe raza Sectorul 2 într-o locație unde activa un salon cu circuit închis în care persoane de sex feminin întrețineau acte sexuale cu clienti, pentru sume cuprinse intre 250 si 600 de lei. S-a stabilit că 2 persoane de sex masculin ar fi coordonat întreaga activitate infracțională desfășurată în locația menționată, cei doi ar fi fost ajutați de o a treia persoană de sex masculin care ar fi asigurat paza în locație.


Oficial de la Parchet 


Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 04.08.2024, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Poliția Sectorului 2 – Serviciul de Investigaţii Criminale au pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară în mun. București și Jud. Ilfov, iar la aceeași dată procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 16 inculpaţi cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „proxenetism”, faptă prev. de art. 213 din Codul penal, și „proxenetism”, în formă continuată, faptă prev. de art. 213 din Codul penal, cu aplicare art. 35 alin. 1 C.pen. În urma administrării probatoriului, s-au stabilit următoarele:

În perioada martie-august 2024, 16 inculpați ar fi înlesnit practicarea prostituției de mai multe persoane de sex feminin, iar unii dintre inculpați ar fi obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției, în cuantum de aproximativ 160.000 lei.

 În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că, persoanele care ar fi înlesnit practicarea prostituției și-au desfășurat activitatea pe raza Sectorul 2 într-o locație unde activa un salon cu circuit închis în care persoane de sex feminin întretineau acte sexuale cu clienti, pentru sume cuprinse intre 250 si 600 de lei. S-a stabilit că 2 persoane de sex masculin ar fi coordonat întreaga activitate infracțională desfășurată în locația menționată, cei doi ar fi fost ajutați de o a treia persoană de sex masculin care ar fi asigurat paza în locație.

Pentru a păstra aparența de legalitate, proxeneții au închiriat locația menționată, fiind stabilit sediul secundar pentru o societate cu răspundere limitată, cu domeniul de activitate reprezentat de „activități de întreținere corporală”, administrator fiind una dintre persoanele vizate de anchetă. Deși aparent, în locația menționată, activitatea era una care nu depășea sfera legalității, din probatoriu a rezultat că activitatea principală era de practicare a prostitutiei, activitatea legală reprezentând un paravan pentru relațiile sexuale desfășurate în această locatie.

Specific acestui mod de operare este faptul că locația era una cu circuit închis fără a exista anunțuri publicate vizavi de serviciile oferite. În imobil aveau acces doar cetățeni străini sau persoane de încredere, fără a exista anunțuri publicate referitoare la prestarea serviciilor sexuale. Persoanele de sex feminin care prestau activități de natură sexuală aveau un program de lucru, respectiv de la ora 21-22:00 și până la ora 06:00.

Din pretul plătit de clienți pentru serviciile prestate, jumătate le revenea proxeneților. Clienții erau aduși în locație de către persoane care practică meseria de taximetrist/ șofer ridesharing sau din afara acestei meserii. Șoferii negociau anterior pretul cu clienții, intrau împreună cu clienții în locație, iar aici clienții plăteau proxeneților prețul, iar ceea ce depășea prețul standard stabilit pentru servicii, revenea șoferului sub forma de comision.

La data de 04.08.2024, procurorul a solicitat arestarea preventivă a 13 inculpaţi, iar Judecătoria Sectorului 2 București a dispus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile față de 4 inculpați, iar pentru ceilalți 9 inculpați, instanța a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. La aceeași dată, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de alți 3 inculpați, pentru o perioadă de 60 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.




Citește și: 

Surse. Procurorii din Constanța, percheziții la Primăriei Mereni! Un contract ar fi dispărut din primărie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii