Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:08 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, fostul şef al CJC, a fost condamnat azi la opt ani de închisoare cu executare

ro

04 May, 2018 13:48 18427 Marime text
Tribunalul Constanţa s-a pronunţat azi, în primă instanţă, dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost deferit Justiţiei alături de fundaţiile Thalia şi Fantasio, dar şi de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR.

După schimbarea unor încadrări juridice, instanţa a decis condamnarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu la opt ani de închisoare cu executare. Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR, a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare. Carmen Florentina Oproiu (Vasile) a luat trei ani de închisoare cu suspendare. Marcel Brâncoveanu Părău a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare conditionată.

Fundaţia Fantasio a fost condamnată la pedeapsa de 7.000 lei amendă penală. Asta în timp ce fundaţia Thalia a fost condamnată la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală.

În continuare, Tribunalul Constanţa a admis, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă Tăicuţu Felicia, în contradictoriu cu Constantinescu Nicuşor Daniel. „Obligă inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel la plata sumei de 1392 lei daune materiale şi 10.000 euro, echivalentul în lei la data plătii, daune morale, catre partea civilă Tăicuţu Felicia. Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de Judetul Constanţa în contradictoriu cu inculpaţii Constantinescu Nicuşor Daniel, Zgabercea Cristian Bogdan si Oproiu(Vasile) Carmen Florentina. (...) Obligă inculpaţii Constantinescu Nicu?or Daniel, Zgabercea Cristian Bogdan si Oproiu(Vasile) Carmen Florentina, la plata, în solidar, către partea civilă Judeţul Constanţa a sumei de 18.399.836 lei, despagubiri civile. (...) Admite actiunea civilă formulata de partea civilă Statul Roman-prin ANAF-prin AJFP Constanta, doar in contradictoriu cu inculpaţii Zgabercea Cristian Bogdan, Fundaţia Fantasio Constanta, Fundatia Thalia Agnita şi Părău Marcel Brîncoveanu. Obligă inculpaţii Zgabercea Cristian Bogdan, Fundaţia Fantasio Constanţa, Fundaţia Thalia Agnita şi Părău Marcel Brîncoveanu la plata, in solidar, a sumei de 152.180 lei, precum şi la plata obligaţiilor fiscale accesorii potrivit Codului de procedura fiscală, calculate de la momentul producerii prejudiciului şi până la data achitarii integrale, către partea civilă Statul Roman-prin ANAF-prin AJFP Constanţa, urmând ca in cazul inculpatilor să se aibă in vedere sumele de bani indisponibilizate in urma instituirii popririi (...)“, potrivit minutei judecătoreşti.

Dosarul a fost soluţionat de Antoneta Ardeleanu, judecător al Tribunalului Constanţa. 

Deciziile nu sunt definitivă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii