Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:16 17 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, avertisment în penitenciar. Ce a făcut fostul şef al CJC

ro

17 Oct, 2018 00:00 1336 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, vine din nou în faţa Tribunalului Constanţa. Şi asta pentru că fostul şef al CJC a contestat o încheiere pronunţată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate pentru Penitenciarul Poarta Albă.
 
Potrivit datelor oficiale, printr-o hotărâre a Comisiei de disciplină din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, fostului şef al CJC i-a fost aplicată măsura disciplinară constând în avertisment.
 
În fapt, s-a reţinut că, în timpul desfăşurării unei întrevederi cu avocatul său, Nicuşor Daniel Constantinescu ar fi fost surprins în timp ce fuma în spaţiul de acordare a vizitelor, faptă ce ar constitui abatere disciplinară prevăzută de art. 100, alin. 3 raportat la art. 82 lit. v) din Legea nr. 254/2013.
 
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost audiat de judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi a susţinut că a fumat în acel sector cu permisiunea agentului supraveghetor.
 
Comisia de disciplină din cadrul Penitenciarului Poarta Albă i-a aplicat fostului şef al CJC măsura disciplinară constând în sancţiunea avertisment.
 
Nemulţumit de decizia comisiei, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a formulat o plângere conform art. 104 din Legea 254/2013înch.520/31.05.2018, cauza fiind trimisă spre soluţionare Judecătoriei Medgidia. Pe data de 27 septembrie, instanţa a respins contestaţia formulată de petentul Nicuşor Daniel Constantinescu, împotriva Încheierii nr. 520/31.05.2018, pronunţată în dosarul nr. 485/2018 de judecătorul de supraveghere a privării de libertate pentru Penitenciarul Poarta Albă, ca neîntemeiată.
 
În continuare, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a contestat decizia Judecătoriei Medgidia la Tribunalul Constanţa.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 5 noiembrie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii