Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:55 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Constantinescu, al șaselea dosar de strămutare

ro

14 Apr, 2021 00:00 399 Marime text
  • În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.

Pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat, pe data de 12 aprilie 2021, cel de al șaselea dosar în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Judeţean Constanţa, solicită strămutarea unui proces.
 
Din cele șase cauze, doar un dosar având acest obiect a fost soluționat, respectiv procesul 116/36/2021.
 
Prin Hotarârea nr. 29/2021, din 30 martie 2021, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondată cererea de strămutare a judecăţii cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 8910/256/2020 al Judecătoriei Medgidia, formulată de petenul Constantinescu Nicușor Daniel.
 
Decizia a fost definitivă.
 
Prin Hotarârea nr. 809/2021, din 06 aprilie 2021, Judecătoria Medgidia a respins ca neîntemeiată plângerea formulată de fostul șef al CJC, deținut în Penitenciarul Poarta Albă, împotriva încheierii nr. 834/10.12.2020, dată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Poarta Albă.
 
În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Judeţean Constanţa, este judecat la Tribunalul Constanța în două dosare penale.
 
În primul dosar, potrivit DNA, Consiliul Judeţean Constanţa a achiziţionat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral un număr de 12 facturi fiscale.  Nicuşor Daniel Constantinescu CJC, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
Pronunțarea a fost stabilită pentru data de 20 aprilie 2021.

 
Cel de al doilea dosar vizează privind cadastrarea județului Constanța și a fost denumit generic „Geotop“. Cauza se află pe rolul Tribunalului Constanța, noul termen fiind stabilit pentru data de 27 aprilie.
 
În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.
 
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Opt ani pentru fostul șef al CJC!
Oficial. Sentință finală în dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“. Achitări și condamnări


Nicușor Constantinescu, interviu din Penitenciarul Poarta Albă
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii