Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:49 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemirschi, Frigioiu şi Nejloveanu ar putea fi audiaţi azi într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre (rechizitoriu)

ro

04 Nov, 2016 00:00 2027 Marime text
Mihaela Vlăşceanu, judecător al Tribunalului Constanţa, va redeschide, azi, dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. La acest termen ar putea fi audiaţi omul de afaceri Niculae NejloveanuNicolae Nemirschi, fostul ministru al Mediului şi fost viceprimar al municipiului Constanţa, precum şi Marcela Mariana Frigioiu, fost director al Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa.
 
Această procedură fusese stabilită pentru termenul trecut, din data de 18 octombrie, însă audierile au fost amânate pentru că martorii nu s-au prezentat în faţa instanţei.
 
Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, care îl acuză pe Radu Ştefan Mazăre de patru infracţiuni de abuz în serviciu. Asta în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, la data presupuselor fapte reprezentant al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, este acuzată de două infracţiuni de spălare a banilor.
 
În prezent, Radu Ştefan Mazăre este judecat în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii DNA, denumite generic:
 
1) „Retrocedările din Constanţa“ - 37 de inculpaţi, prejudiciu calculat de procurori - aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).
 
2) „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu - prejudiciu, conform DNA, de 2.971.420 de euro.
 
3) Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Prejudiciul este în sumă de 200.213.248,91 de lei. Municipiul Constanţa s-a constituit parte civilă.
 
4) Dosarul Campusului Social „Henri Coandă”, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Citeşte şi

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii